Польське громадське радіо опублікувало карту України без Криму

Screen-Shot-2017-06-13-at-17.22.42

Польське громадське радіо проілюструвало новину про дію безвізового режиму України з ЄС картою України без Криму.

Про це повідомляє Prostir.

У новині від 13 червня під назвою «Українці користуються безвізовим режимом» Польське радіо Жешув (Polskie Radio Rzeszów) розмістило карту України без Криму.

Як зазначає видання, радіо є частиною громадських ЗМІ Польщі, воно мовить у прикордонному з Україною Підкарпатському воєводстві.

На сторінці мовника з’являються й інші повідомлення, проілюстровані картою України без Криму. Зокрема, в ілюстрації до радіопрограми від 12 червня «Політики про наслідки скасування віз для українців». Так само при новині про перше безвізове Інтерсіті з Києва до Перемишля вживається інше фото мапи України, але теж без Криму. Це зображення, за даними пошуку, досить часто вживаються на сторінках польських націоналістів.

Джерелом зображення, використаного радіостанцією, є портал безкоштовних світлин pixabay, а його автором — користувач 3dman_eu з німецького Дортмунда.

Згодом, польське громадське радіо визнало свою помилку у зв’язку з публікацією карти України без Криму.

«Редакція визнала свою технічну помилку, вибачилася, заперечила наявність будь-якого злого умислу і невідкладно замінила мапу України на вірну», - йдеться у повідомленні посольства України у Польщі на сторінці у Facebook.

У посольстві зазначили, що  в глобальному інтернет-просторі «гуляє» ще багато таких викривлених мап, які вводять в оману користувачів, особливо з інших країн.

«Важливо об'єднати зусилля українців, поляків та представників інших дружніх нам народів, аби такі мапи виявляти і невідкладно реагувати», - наголосили у диппредставництві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: