Російському акторові, активісту Євромайдану надали статус біженця в Україні

Російському акторові Сергію Анісіфорову, який у 2014 році став учасником Євромайдану, зараз живе в Україні і є активістом одеської «Самооборони», Державна міграційна служба (ДМСУ) нарешті надала статус біженця.

Про це сам Анісіфоров розповів журналістам, повідомляє Цензор.НЕТ.

«Департамент у справах іноземців та осіб без громадянства ДМСУ нарешті видав мені посвідчення біженця», - сказав Анісіфоров, додавши. - «Жорстока війна з Міграційної службою тривала 3 роки з Майдану 2014 р. Позаду 8 виграних судів».

Зазначимо, судова тяжба між міграційною службою та Анісіфоровим тривала майже три роки. Потім чиновники відомства протягом трьох місяців не виконували остаточне рішення Одеського апеляційного адмінсуду від 22 лютого 2017 року.

Розглянувши чергову заяву Анісіфорова про те, що йому повертатися в Росію стало небезпечно через участь у Євромайдані, спочатку Окружний адміністративний суд Одеської області ухвалив рішення про надання йому статусу біженця, констатувавши, що ДМСУ неналежним чином аналізує інформацію про країну походження Анісіфорова. А потім законність цього рішення підтвердив суд другої інстанції.

«Після отримання рішення суду, яке не підлягає оскарженню, вся процедура надання статусу біженця проходить через відповідний відділ Департаменту у справах іноземців та осіб без громадянства ДМСУ. Це стосується і видачі посвідчення Сергію Анісіфорову», - відповів 23 березня 2017 року на запит видання заступник управління юридичного забезпечення ДМСУ Микола Загорелик.

А заступник керівника відділу по роботі з кандидатами захисту Наталія Клименко тоді ж навідріз відмовилася пояснити, чим обумовлено невиконання протягом місяця рішення Апеляційного адмінсуду, пославшись на нібито дотримання вимог конфіденційності службовцями ДМСУ.

Актор Анісіфоров зіграв ролі в більш ніж двадцяти російських фільмах. Є одним з тих росіян, хто не згоден з політикою Кремля, і брав активну участь у протестному русі і маршах незгодних. Учасник Євромайдану. А після перемоги столичного Майдану Анісіфоров проживає в Одесі і є одним з активістів одеської «Самооборони».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: