Справа львівського сміття: підставному директору заплатили дві тисячі гривень

Керівник фіктивної фірми, на рахунки якого переводилися кошти з Львівського міського бюджету, погодився зареєструвати компанію на себе за винагороду у дві тисячі гривень.

Про це повідомили у прокуратурі області.  

14 червня Галицький районний судом міста Львова задоволено клопотання прокуратури області про обрання директору фірми-перевізника запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. При цьому, судом визначено розмір застави підозрюваному в сумі 480 тис грн.

Зазначимо, що останньому повідомлено про підозру за ч.4 ст. 191, ст.15 - ч.5 ст.191 КК України, а саме: за фактом розкрадання бюджетних коштів міста Львова в сумі 600 тис грн та замаху на розкрадання бюджетних коштів в сумі 9,5 млн грн, оскільки Львівська міська рада не встигла перерахувати частину грошей за надані фіктивні послуги.

Нагадаємо, що за процесуального керівництва прокуратури області слідчими Головного управління Нацполіції у Львівській області спільно із спецпідрозділом по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління служби безпеки України у Львівській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами розкрадання бюджетних коштів, виділених на вивіз та утилізацію сміття та вчинення фіктивного підприємництва.

Слідством встановлено, що службові особи одного із найбільших перевізників сміття у місті Львові у співучасті з іншими особами, придбали та за грошову винагороду зареєстрували у місті Дніпро на підставну особу фіктивну фірму, яка не мала найманих працівників, транспортних та будь-яких інших засобів для здійснення господарської діяльності. Допитаний керівник цієї фірми надав покази, що за грошову винагороду в розмірі 2 тис грн погодився зареєструвати на себе вказане товариство, однак жодної господарської діяльності від його імені не здійснював. Наразі йому повідомлено про підозру за ч.1 ст.205 КК України (фіктивне підприємство).

На даний час кримінальному провадженні тривають слідчі дії, зокрема проводяться судові експертизи, позапланові документальні перевірки та ревізії.

За вчинення вказаного злочину директору фірми-перевізника загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Читайте також: Як сміттям викачували гроші з львівського бюджету, або Ще одна афера з відходами

Нагадаємо, йдеться про директора «АВЕ Львів».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: