Чиновників Укрзалізниці підозрюють у придбані неякісної продукції

19113900_1952597621636900_501898874787379437_n

Співробітники СБУ спільно з ГПУ викрили механізм регулярного придбання чиновниками Укрзалізниці неякісної продукції на майже сто мільйонів гривень, чим попередили виникнення загрози стабільному функціонуванню критичної залізничної інфраструктури держави.

Про це повідомили в СБУ.

Правоохоронці встановили, що чиновники товариства регулярно закуповували контрафактні запасні частини для тягового рухомого складу. Співробітники спецслужби задокументували, що посадовці Департаменту локомотивного господарства сприяли закупівлі та експлуатації товариством продукції неналежної якості.

Використання неякісних запасних частин виробничими підрозділами Укрзалізниці, одного з тепловозоремонтних заводів та сімома локомотивними депо призводило, зокрема, до постійного виходу із ладу десятків тепловозів та тривалих простоїв на позапланових ремонтах.

Унаслідок оборудки посадовців Укрзалізниця не змогла забезпечити у повному обсязі перевезення продукції металургійних комбінатів. Це відповідно призвело до недоотримання держпідприємством прибутків, скорочення обсягів валютної виручки та зменшення надходжень до бюджетів усіх рівнів.

Під час обшуків у структурних підрозділах Укрзалізниці та офісах комерційних структур співробітники спецслужби вилучили документацію, яка підтверджує закупівлю чиновниками неліквідних запчастин.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, одному із керівників Департаменту локомотивного господарства ПАТ «Українська залізниця» повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

Триває досудове слідство.

СБ України продовжує роботу з реалізації комплексу заходів із захисту залізничної критичної інфраструктури держави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: