На Львівщині занедбану стару школу перетворили на модерний комплекс

Mozaika_old_and_new_640x320_compressed-626x257

2 липня у місті Глиняни, що на Золочівщині, відкриють навчально-виробничий комплекс «Мозаїка».

Це завершальний проект у рамках програми ЄС та Глинянської міської ради. Завдяки Європейському Союзу занедбану стару школу перетворили на модерний комплекс. Уже зараз у відремонтованому приміщенні можна оглянути майстерні та виставкові зали, а також відвідати новостворений музей килимарства і ткацтва. Крім того, у комплексі розміщені конференц-зали, навчальні аудиторії і навіть хостел на 30 місць

Урочисто відкриватиме модерний комплекс перший віце прем’єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів. Серед поважних гостей також очільник Львівщини Олег Синютка та Олександр Ганущин. Спеціально запрошений гість – координатор проекту від ЄС Тетяна Шульга.

На фестивалі всі охочі упродовж дня зможуть взяти участь у майстер-класах із ткацтва, ковальства, гончарства, розписати свій унікальний медівник і створити малюнок на склі. А також оглянути унікальні глинянські коцики. Їх плетуть вручну, до того ж вони – екологічні: виготовлені  з бавовняних або шерстяних ниток, які фарбують натуральними барвниками.

Для зацікавлених відбудеться економічний семінар «Екобезпека сучасного агровиробництва» проходить в рамках Україно – Шведського проекту «SIDA».

Гостей розважатимуть Заслужена артистка Україну Галину Гушак, дитячі та молодіжні колективи.

Споруда, в якій зараз функціонує НВК "Мозаїка", за часів бабусі Австрії була школою. Останніх два десятиліття її взагалі не використовували. Тож напівзруйнована будівля стояла пусткою. Та в обшарпаному приміщенні побачили потенціал, адже площа споруди з усіма надбудовами майже 2000 квадратних метрів. Її не лише вберегли від остаточної руйнації, але й дали нове життя. Відновили занедбане приміщення школи за гроші Європейського Союзу. 2013 року мешканці міста подали Єврокомісії проект щодо створення НВК "Мозаїка". Глинянська громада потрапила в програму регіонального розвитку, єдина із 450 претендентів отримала  грантові кошти. Вартість усього проекту –  500 тисяч євро. Реставрація приміщення – це лише перший етап реалізації грантового проекту. Другий етап скерований на розвиток "Мозаїки" у різних напрямках та організації різноманітних заходів. Уже зараз в навчально-виробничому комплексі проводять навчальні курси, семінари, тренінги, дні відкритих дверей та майстер-класи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: