Сенат США погодив розширені санкції проти РФ

16256185_303

Американські сенатори в середу, 14 червня, більшістю голосів схвалили законопроект, що розширює санкції проти Росії.

Про це повідомляє Associated Press, передає DW.

Сенат Сполучених Штатів Америки у середу, 14 червня, більшістю голосів ухвалив законопроект про запровадження нового пакета санкцій проти Росії. Закон був ухвалений практично одноголосно - 97 сенаторів проголосували «за», водночас «проти» висловилися лише двоє.

Нові обмежувальні заходи були ухвалені у відповідь на ймовірне втручання Кремля у президентську виборчу кампанію у США минулого року, а також за анексію Криму та підтримку уряду Сирії.

Раніше повідомлялося, що нові санкції запроваджуються проти корумпованих російських представників і осіб, причетних до порушень прав людини, постачання зброї уряду президента Сирії Башара Асада та кібератак «від імені російського уряду». Передбачено також запровадження нових санкцій, спрямованих проти ключових елементів російської економіки - гірничовидобувної промисловості, металургії, суднобудування і залізниці. У документі містяться положення, які не дозволяють президенту США Дональду Трампу скасувати або пом'якшити санкції проти Росії без узгодження цих кроків з Конгресом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: