Знищення Академії сухопутних військ у Львові - наймаштабніша аферистична диверсія в незалежній Україні

1403599690_img_1092

Ідея поступового виселення Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного зі Львова якнайтісніше пов’язана з будівництвом елітного житлового кварталу на території колишнього заводу «Львівприлад».

Про це заявляє голова Львівської обласної організації Української народної партії, заступник голови УНП Ольга Давид.

Ще на початку 2016 року УНП офіційно зверталася до Президента, Генпрокуратури, НАБУ, СБУ з вимогою перевірити правомірність затвердження Фондом держмайна Акта підсумкової перевірки виконання умов договору від 30.03.2007 року купівлі-продажу ЦМК ДП «Львівприлад» та зняття з контролю органу приватизації договору купівлі-продажу ЦМК ДП «Львівприлад» у 2013 році. Однак усі згадані державні органи відреагували формальними відписками. Вчасне реагування правоохоронних органів на звернення дозволило б повернути у державну власність те, що залишилося від «Львівприладу», а місту – цінні землі в центрі Львова.

«Сьогодні Львівська міська рада рекламує будівництво елітного кварталу на місці «Львівприладу» і подає це як високе досягнення у галузі інвестицій в економіку міста. Однак чого вартують ці інвестиції, коли вони безпосередньо підривають національну безпеку цілої країни? Тим більше, що досі не спростована інформація про російський слід цих інвестицій. Військові експерти в січні 2016 року наполягали, що висотні будинки за 300 метрів від Академії сухопутних військ не вкладаються у вимоги інформаційної безпеки Академії, яка в умовах війни в країні, фактично, є мозковим центром АТО з високим рівнем секретності, щодня готує офіцерів, які боронять незалежність України і віддають свої молоді  життя і здоров’я». – стверджує Ольга Давид.

Позиція УНП залишається незмінною. Академічна база військового навчального закладу має бути розширена за рахунок майна і земель колишнього «Львівприладу», а не розселятися по всій Україні, тільки заради того, щоб задовольнити апетити «бариг». До цього Львів зобов’язує не лише сучасна ситуація в країні, а й історичні передумови. Адже територія «Львівприладу» раніше  належала першому військовому навчальному закладу  на західноукраїнських землях, що входили до складу Австро-Угорщини - Кадетській школі піхоти. Повернення цієї території Академії сухопутних військ відновить історичну справедливість. Тут мають вирости сучасні гуртожитки і  навчальні корпуси, які мають створити наукову базу для розвитку військової науки, зокрема в галузі ІТ-технологій. Всі інші проекти будівництва на території «Львівприладу» можна вважати добре спланованою диверсією, яка має бути розслідувана,  а винні – покарані, – заявила лідерка УНП.

Довідка: у січні 2016 року відбулася прес-конференція, на якій було заявлено про ймовірну підготовку до диверсійних дій у зв’язку з забудовою території колишньої території заводу «Львівприлад».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: