На Донеччині затримали «воїна», який двічі воював на боці України і двічі – «ДНР»

19113870_1737031639922836_3784066583370583998_n

У Покровську на автовокзалі співробітники поліції Донеччини затримали 48-річного уродженця Миргорода, який служив і в ЗСУ, і в бандформуванні «ДНР».

Про це повідомив начальник ГУ Донецької області В’ячеслав Аброськін.

Ц чоловіка вилучили «тимчасове посвідчення військовослужбовця ДНР», згідно з яким з жовтня 2016 року він гранатометник «армії ДНР».

«Його життєвий опус нас дещо розгубив. З серпня 2015 року по серпень 2016 року цей товариш проходив службу в одній з наших бригад ЗСУ, під час обстрілу бойовиків отримав поранення. Далі він виїжджає на окуповану територію, де після лікування працевлаштовується в «5-ту самохідно-гаубичну батарею «Оплота» на посаду гранатометника. Так, йде на службу до бойовиків, які ж йому нанесли поранення. За «службу» в окупантів, з якими він сам нещодавно ще воював, отримував 15 тисяч російських рублів», – повідомив Аброськін.

Він зазначив, що затриманий у лютому 2017 року повернувся до рідного Мирнограда, де вже наступного дня прийшов до нашого військкомату.

«Там його направляють назад до «рідної» бригади. Два місяці він воює проти своїх «однополчан»-бойовиків й вже в квітні 2017 року він демобілізується і йде назад до Донецька. А сьогодні він приїхав знов до Покровська, аби побачити свою кохану.

Отже, за два останні роки цей «недовоїн» встиг повоювати двічі як на боці України, так й на боці окупанта. З його слів, хронологія його переходів виглядає так: ЗСУ-«ДНР»-ЗСУ-«ДНР». Цей «життєвий шлях» ми обов'язково перевіримо.

Це перший такий випадок «військової кар'єри», який мені став відомий. В цієї людини все стерлося де свої, а де чужі. Скільки вбитих на його руках має встановити слідство, а поки затриманий має час писати свої «мемуари» для слідчих в камері СІЗО», – написав В’ячеслав Аброськін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: