Редактора-хабарника зі Стрия взяли під цілодобовий домашній арешт

630_360_1493324213-1416

Редактора стрийського інформаційного вісника «Депеша» Володимира Ліпчанського, який вимагав хабар за нерозголошення матеріалів журналістського розслідування, взяли під цілодобовий домашній арешт.

Редактора стрийського інформаційного вісника «Депеша» Володимира Ліпчанського, який вимагав хабар за нерозголошення матеріалів журналістського розслідування, взяли під цілодобовий домашній арешт, пише Zaxid.net

Як розповіли у прес-службі прокуратури Львівської області, редактор видання, проводячи у травні журналістське розслідування, збирав інформацію про ремонтні роботи філії державного підприємства «Львівський облавтодор».

«За нерозголошення компрометуючих відомостей про керівника вказаного підприємства вимагав від нього грошові кошти в сумі 1 тис. доларів США. Після переговорів, горе-журналіст подобрішав і погодився на зменшення суми неправомірної вигоди до 500 доларів США. При цьому, умовою передачі коштів було перерахування їх на попередньо названий ним номер банківської картки», ― розповіли деталі вимагання у прокуратурі.

12 червня його затримали. 14 червня Галицький районний суд міста Львова обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Редактору повідомили про підозру за ч.2 ст.189 КК України (вимагання службовою особою з використанням свого службового становища). Йому загрожує покарання до 7 років позбавлення волі.

Додамо, що, крім інформаційного вісника «Депеша», Володимир Ліпчанський очолює громадську організацію «Журналістське розслідування і правова допомога».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: