У Львові заснували арт-фундацію «Вільні» та представили її перший незвичний проект «Арт-куб» (фото)

Сьогодні, 16 червня, у Львові представили арт-фундацію «ВІЛЬНІ», а також розповіли про перший проект фундації «Арт-куб», який зможуть побачити всі охочі 23 червня у Парку культури.

За словами керівника проектів фундації Олександра Ховпуна, ідеологічним фундаментом арт-фундації «Вільні» є культура, як базис державності.

«Ідея створення фонду вже давно витала в повітрі і нарешті ми знайшли в собі сили і наважилася на цей відповідальний крок. Спочатку, це була ідея призначення стипендій для молодих талановитих митців. Зараз ж є дуже великий амбітний проект, який ми будемо презентувати, якщо арт-фундація буде спроможна ми маємо на меті створити великий арт-проект на територія міста Львова», - розповідає Олександр Ховпун.

Він додав, що наразі завдання фундації це створення такого художнього хабу, там де зможуть митці реалізувати свої амбітні проекти.

«Митці зможуть розраховувати на нашу інформаційну підтримку, юридичну та фінансову допомогу», - додав Ховпун.

Як розповіла голова правління арт-фундації «Вільні» Олена Філатова, завдання фундації якісно впливати на підвищення рівня культурного розвитку та національної ідентичності, самосвідомості власної нації задля покращення умов майбутнього.

«Ми бачимо свою діяльність в реалізації суспільної місії, як цілої фундації, так і окремої людини-творця, прагнемо якісно впливати на підвищення рівня культурного розвитку та національної ідентичності, самосвідомості власної нації задля покращення умов майбутнього», - каже Олена Філатова.

За словами художника, автора проекту «Арт-куб» Олега Давиденка, який буде презентовано львів’янам та гостям міста 24-27 червня в Парку культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького, проект являє собою поєднання живопису, скульптури та інсталяції.

«Арт-куб це є символічна конструкція, яка буде наповнена енергію тільки львівських митців. Доволі масштабна конструкція 6x6 метрів. Там буде представлено до 20 робіт, які будуть експонуватися на тросах і на певному проміжну часу ці роботи будуть підсвічуватися. Ми плануємо залучити перформерів і молодих людей з певними ідеями і планами, які будуть реалізовувати свої мистецькі проекти на цьому подіумі. Ми надіймось, що під час джаз-фестивалю ця світлова композиція буде привертати увагу», - розповів Олег Давиденко.

Він додав, що до проекту буде залучено митців, які працюють в різних стилях тобто від реалізму до певних експериментальних форм. Також відвідувачі арт-кубу зможуть особисто поспілкуватися з авторами творів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: