У НАБУ пояснили, чому повторно затримали поплічника Онищенка

16 червня детективи НАБУ в рамках розслідування кримінального провадження за фактом розкрадання газового конденсату, видобутого за договорами про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування», затримали особу, яка є обвинуваченою в іншому провадженні – скерованій до суду так званій «газовій справі».

Про це повідомили в НАБУ.

Йдеться про Валерія Постного, якого затримали в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та клопотання про обрання запобіжного заходу.

Нагадуємо, обвинуваченого у так званій «газовій справі» опівночі 16 червня випустили з Лук'янівського СІЗО після того, як сплив термін утримання його під вартою, а колегія суддів у даній справі за 15 днів з моменту направлення обвинувального акту до суду не змогла вирішити питання про продовження строку дії запобіжного заходу фігуранту.

Досудове розслідування розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу за договорами спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування», в результаті якої державі завдано збитків на суму близько 3 млрд грн, детективи НАБУ розпочали у грудні 2015 року. Слідством встановлено ймовірну причетність до скоєння злочинів 27 осіб.

30 травня 2017 року справу стосовно восьми учасників «газової схеми» скеровано до Солом’янського райсуду м.Києва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: