Лікар розповів, як вберегтися від інфекції, яка може спалахнути у Львові

74d938990181be7e6937e8d6a6a76e5a

На сьогоднішній день ризик спалаху кишкової інфекції у місті є дуже високим. Як вберегтися від захворювання у літню пору ІА Дивись.info розповіла головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко.

На сьогоднішній день ризик спалаху кишкової інфекції у місті є дуже високим. Як вберегтися від захворювання у літню пору ІА Дивись.info розповіла  головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко.

Як стало відомо раніше, начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб заявив сьогодні, що у місті надзвичайно високий ризик спалаху кишкових інфекцій через високу температуру повітря та масово не вивезені побутові відходи.

За словами лікаря, про безпечність продуктів зараз мають подбати власники супермаркетів. Йдеться насамперед про випічку. Велику загрозу несуть мухи, які на своїх лапках можуть розносити інфекцію. Тому необхідно забезпечити магазини засобами проти комах.

Також надзвичайно важливо часто мити руки. Не важливо, виходив ти з дому, чи ні.

Лікар-епідеміолог наголошує, що готову страву більше 2 годин не бажано тримати поза холодильником, оскільки у ній в жару можуть початися процеси бродіння тощо. Страви на столі залишати не варто.

Особливу увагу слід приділити харчуванню дітей: фрукти чи овочі не просто мити перед вживанням, а промивати окропом. Також варто мити іграшки та інші речі.

Господиням необхідно використовувати дві дошки для нарізки продуктів: одна для сирих, інша для готових. Не можна різати, наприклад, хліб на дошці, де попередньо різали м'ясо.

Від заварних кремів в дану пору також варто відмовитися.

До слова, міська комісія з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій повторно звернеться до державних органів влади щодо запровадження у Львові надзвичайної екологічної ситуації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: