Реставрація унікальних балконів на вулиці Дорошенка завершиться у вересні

0313

На вулиці Дорошенка,15 продовжили реставрацію балконів, яка розпочалася ще минулого року.

На вулиці Дорошенка, 15 продовжили реставрацію балконів, яка розпочалася ще минулого року, передає кореспондент ІА Дивись.info

Роботи відбуваються в межах проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини Львова» спільно з Німецьким товариством міжнародної співпраці GIZ. На реставрацію з міського бюджету виділили 312 тисяч гривень.

«Цей будинок – один з найкращих зразків сецесії у Львові, він збудований у 1907-1909 роках. Він має дуже гарне оздоблення, в тому числі металеве. Ці балкони були у дуже поганому стані, і кожен потребував реставрації. Мешканці, які там живуть не  мають коштів  на реставрацію. Тому фінансуємо з міського бюджету, коштів GIZ і кожен мешканець має доплатити за свій балкон 500 гривень. Роботи були початі ще минулого року але взимку не виконувалися. Металеві огорожі зараз забрали до майстерні, їх привезуть коли буде виконана реставрація плити балкону», - розповіла начальник  управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

Виконують роботи українські фахівці, а німецькі експерти  лише консультують. «Нашим завданням є лише допомогти та розповісти, як проходить реставрація у Німеччині зокрема, показати, як можна правильно реставрувати об’єкти. Коли ми починали реставрацію у 2012 році, ми не думали, що львівські фірми зможуть проводити роботи на таких складних об’єктах, однак вони здобули значний досвід та підвищили свою кваліфікацію. Ці балкони булди у дуже поганому стані і фірма –підрядник має зробити багато нових елементів», - розповіла експерт проекту Аннемарі Роте.

«Ми працюємо в цьому проекті шостий рік, але вперше в нас об’єкт на якому відразу 7 балконів.  Його унікальність  тому,  що тут є металевий балкон круглої форми зі скляним дахом, ми зараз якраз будемо брати його в роботу. Таких балконів дуже мало у Львові», - розповів представник компанії- підрядника Віктор Проданчук. За його словами, роботи планують завершити у вересні.

У 2016 році було проведено реставрацію 33 балконів та розпочато реставрацію 17 балконів на загальну суму – 1 млн 844 тис. 96 гривень. Зараз укладаються угоди з підрядниками на реставрацію ще 4 балконів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: