Таке враження, що місто Львів не існує, – Садовий

Сьогодні у міській раді Львова відбулось позачергове засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС, під час якого наголосили на погіршенні ситуації в місті з вивезенням та утилізацією ТПВ за останній тиждень.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

«Ситуація є не типова. Я працюю міським головою 11 років. І за той час було багато нештатних ситуацій в Україні і, зокрема, по Львову. Були різні нештатні ситуації: були буревії, були повені в Львівській області, були пожежі: Ожидів і нафтобаза. І завжди в подібних ситуаціях реакція була моментальна. Реакція була навіть не години, реакція була хвилини.

Читайте також: Ризик спалаху кишкових інфекцій у Львові надзвичайно високий, – Зуб

Мене дивує сьогоднішній стан ситуації, коли минулого тижня комісія надзвичайних ситуацій офіційно звертається до Уряду, обласної адміністрації, РНБО. Коли ми інформуємо Голову Верховної Ради, Президента про надзвичайну ситуацію… Ми не маєм права її вводити, тільки держава має право на цю дію! А ми отримуємо нуль офіційної реакції. Реакції нема. Таке враження, що місто Львів не існує. Йдуть якісь звинувачення, хамські висловлювання, але офіційної реакції, яка мала би бути, немає.

Натомість правоохоронні органи дальше вилучають документацію, викликають на допити членів комісії ТЕБ та НС. Це що, залякування? Щоб ми не збирались і не інформували громадськість у Львові і в Україні?

Такого в історії незалежної держави ще не було. Я такого не пригадую за 26 років. Я не знаю, як це назвати. Коли видно, що є біда, коли фізично нема куди вивозити відходи. Фізично нема куди! Коли дальше блокують наші машини, які офіційно вивозять відходи, документи всі є. Реакції нуль.

Читайте також: Садовий знову вимагає запровадити у Львові надзвичайний стан

Ми будемо діяти виключно згідно з чинним законодавством. Ми сьогодні повторно подаємо звернення до Уряду, обласної влади, РНБО, тому що тільки вони мають право виступати з відповідною ініціативою. Ми сьогодні повторно інформуємо Голову Верховної ради, Президента.

Я підтримую сьогодні пропозицію пані Слічної, щоб ми звернулись персонально до всіх депутатів Верховної Ради, тому що Уряд є підзвітний Верховній Раді, щоб вони схаменулись, тому що вони державні чиновники, вони повинні працювати і виконувати Закони України, а не займатись політичними… навіть не знаю, яке слово назвати.

Ми робимо все, що в наших силах. В першу чергу треба вивозити органічні відходи, щоби мінімізувати біду. Інших варіантів я зараз не бачу», - наголосив міський голова Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: