У ЛОДА розповіли, що робитимуть, щоб черги на кордоні зникли

Оптимальним варіантом вирішення проблеми черг на кордоні було б відкриття пунктів пропуску через кожних 30 кілометрів.

Про це під час брифінгу заявив представник МЗС України у Львівській області В’ячеслав Войнаровський, передає кореспондент ІА Дивись.info

«Так було свого часу на кордоні між Польщею і Німеччиною. Зараз серед проблем  - це відсутність інфраструктури на діючих переходах, відсутність нових переходів, запровадження спільного контролю на кордоні. Це все зараз обговорюється. Треба також відзначити роботу Львівської залізниці щодо впровадження нових рейсів до Польща, а також міжнародного  аеропорту «Львів», зокрема рейсу на Берлін, який був започаткований цього тижня. Це дещо розвантажує пункти пропуску», - заявив В’ячеслав Войнаровський.

Першим з нових пунктів, який планується відкрити це «Нижанковичі-Мальховіце». «Підкарпатське воєводство Польщі, яке є розпорядником коштів уже замовило проектно-кошторисну документацію. До кінця року вони планують завершити розробку проекту. Сподіваємося що у 2018 році розпочнеться будівництво. Усі підхідні дороги до пунктів пропусків також будуть в перспективі відремонтовані чи збудовані, зокрема це стосується переходу Грушів-Будомєж. До кінця року розпочнуться роботи щодо будівництва доріг за кошти польського кредиту на 100 мільйонів євро», - додала директор департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва ЛОДА Поліна Лі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: