На Львівщині відновили транскордонну карпатську трасу (фото)

IMG_20170620_142518_1498047521

Днями відбулася чергова транскордонна акція із відкриття старої карпатської траси Перемишль – Нижанковичі – Хирів – Загуж.

Під час заходу активісти ГО «linia102.pl» перетнули українсько-польський кордон на дрезині по залізничній лінії 102 у с. Нижанковичі.  Українські  журналісти та волонтери здійснили перетин кордону та відвідали с. Мальховичі, передає прес-служба ЛОДА.

Окрім цього, презентували благодійний проект з облаштування комп’ютерного класу із швидкісним Інтернетом у «Нижанковицькому професійному ліцеї» від благодійників.

Захід став продовженням транскордонних акцій «Миколай без кордонів» та «З linia102.pl – на Закарпаття».

Довідково:

Транскордонні акції мають на меті привернути увагу до важливості розвитку транскордонного співробітництва не лише поблизу вже функціонуючих пунктів пропуску, але й потенційних. У випадку с. Нижанкович, ініціатива стосується залізничної колії 102, яка є найкоротшим шляхом міжнародного сполучення для мешканців Старосамбірського району та Перемишльського повіту РП.

Відповідно до Міжурядової угоди у формі обміну нотами щодо внесення змін до абзацу 3 Угоди (у формі обміну нотами) між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про створення на українсько-польському державному кордоні міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Нижанковичі – Мальховичі» та в рамках реалізації Договору між урядом України та Урядом Республіки Польща про надання кредиту (100 млн. євро) на умовах пов’язаної допомоги на 2018 – 2020 роки заплановані будівництво пункту пропуску «Нижанковичі – Мальховичі» для автомобільного та пішого руху, а також дорожньої інфраструктури у напрямку до пункту пропуску з української сторони. У пункту пропуску здійснюватиметься спільний контроль на польській території.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: