НАБУ обшукує в.о. голови Держгеонадр Кирилюка в бурштиновій справі

630_360_1493324213-1416

У Держслужбі геології та надр України НАБУ проводить обшуки через бурштин

.

Про це інформує Еспресо.TV

З інсайдерських джерел стало відомо, що співробітники НАБУ обшукують т.в.о. голови Держгеонадр Олега Кирилюка у справі нардепа Борислава Розенблата.

19 червня НАБУ затримала на хабарі у 200 тис. доларів помічника народного депутата Розенблата. Нардепа пов’язують з куруванням бурштинової мафії на Житомирщині та звинуватили в отриманні грошей за отримання ліцензії від Держгеонадр на видобуток бурштину.

За даними слідства, Розенблат лобіював інтереси окремого підприємства і мав вирішити питання з отриманням ліцензії на видобуток бурштину. Дозвільні документи на видобуток бурштину видає тільки Держгеонадра, якою менше більше місяця керує скандально відомий житомирський чиновник Олег Кирилюк.

«Зараз обшук проходить у керівника Держгеонадр Кирилюка. Сам Кирилюк - колишній житомирський регіонал, якого посилено проштовхує в Держгеонадра його ж земляк Борислав Розенблат», - пише блогер Денис Казанський.

Як зазначили в НАБУ, нардеп впливав на прийняття рішень посадовими особами Держгеонадр для видачі спеціальних дозволів, необхідних для видобутку бурштину.

Раніше повідомлялось, що у травні люди Олега Кирилюка захопили будівлю Держгеонадр, виламавши двері до кабінету голови Служби. Тоді Олег Кирилюк та Микола Фощій проголосили себе т.в.о. голови та першим заступником голови служби, однак відповідне розпорядження Кабміну було опубліковане лише через кілька днів після цього. Три суди скасували ці призначення, однак ставленик Розенблата досі обіймає свою посаду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: