Порошенко виглядав знервованим, – ЗМІ про зустріч із Трампом

_96573933_gettyimages-698536654

Як приймали Петра Порошенка у Вашингтоні, невдала "обмовка" Дональда Трампа, "невидима" війна на Донбасі і перші перешкоди для Еммануеля Макрона - в огляді західної преси 21 червня.

Як приймали Петра Порошенка у Вашингтоні, невдала «обмовка» Дональда Трампа, «невидима» війна на Донбасі і перші перешкоди для Еммануеля Макрона - в огляді західної преси 21 червня, передає ВВС Україна.

Зустрічі президента Петра Порошенка у Пентагоні виявилися значно теплішими, ніж переговори у Білому домі. Так оцінює результати візиту голови держави до Вашингтону британська Guardian.

Видання помітило, що коли президенти з'явилися перед камерами після перемовин, Дональд Трамп не засудив «агресію» Росії проти України, чого він не робив і досі.

«Порошенко виглядав знервованим, говорив тихо та плескав однією рукою по іншій», - коментує видання вигляд та поведінку українського президента.

На відміну від цієї короткої зустрічі, у Пентагоні пана Порошенка прийняли значно більш привітно, вважає газета. Зокрема, голова відомства Джеймс Меттіс запевнив президента, що США підтримують Україну в умовах «загрози її суверенітету, міжнародному праву та міжнародному порядку».

«Тональність цих заяв різко контрастувала із небагатослівними повідомленнями, які розповсюдили офіси президента та віце-президента і в яких не було згадки про російську агресію», - констатує Guardian.

Американська Washington Post помітила, що у своїй заяві про переговори з Петром Порошенком Дональд Трамп зробив «невдалу обмовку». Він вжив слово «Україна» з артиклем - «the Ukraine».

Видання пише, що ця «помилка» є досить поширеною серед американців, але вона «дратує» багатьох українців через її геополітичні конотації. Газета вважає, що звичка використовувати артикль йде ще з часів, коли Україна була частиною Радянського Союзу. Тому вважають, що його вживання наче ставить під сумнів державний суверенітет країни.

Українцям ця звичка ніколи не подобалася, і після проголошення незалежності влада країни неодноразово пояснювала, що артиклю в офіційній назві країни нема. Більшість світових мас-медіа дослухалися цієї рекомендації, додає газета.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: