Саакашвілі впевнений в об'єднанні Руху нових сил і «Самопомочі»

1010739804

Михайло Саакашвілі впевнений, що його політична сила «Рух нових сил» і парламентська партія «Самопоміч» об'єднаються.

Михайло Саакашвілі впевнений, що його політична сила «Рух нових сил» і парламентська партія «Самопоміч» об'єднаються.

Саакашвілі повідомив, що веде переговори з мером Львова Андрієм Садовим про об'єднання. Востаннє вони зустрічалися два тижні тому, але постійно спілкуються по телефону, про це пише LB.ua.

«Це (об'єднання) має відбутися, і я впевнений, що це відбудеться. Ми постійно про це говоримо», - сказав Саакашвілі.

Лідер фракції «Самопоміч» Олег Березюк підтвердив, що такі розмови ведуться, але зазначив, що в "злитті" партії сенсу не бачить.

«Так, вони говорили двічі-тричі. [Об'єднуватися] - це хороше діло, але на якій основі? Як це було раніше, "Наша Україна" - це безглуздо, це старо. Можна об'єднуватися навколо ідеї - боротися за антикорупційний суд, нове виборче законодавство. Можна об'єднуватися на мажоритарних округах, коли об'єднується низка партій і розділяє вплив на мажоритарних округах», - сказав він.

Водночас, ймовірність об'єднання двох політичних сил в одну зменшило те, що в РНС увійшла партія «Воля», з якою у «Самопомочі» був конфлікт.

Депутат «Самопомочі» Єгор Соболєв був співзасновником партії «Воля», яка на позачергових виборах 2014 року увійшла в об'єднання «Самопоміч», а в листопаді того самого року зі скандалом вийшла. Ініціатором виходу був нардеп Юрій Дерев'янко.

Соболєв звинувачував Дерев'янка в тому, що він привів у «Волю» «мертві душі» і заздалегідь готував скандал, щоб зробити партію своєю кишеньковою політичною силою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: