У Харкові релігійна організація примусово утримувала наркозалежних

1429300_1472323

Прокуратура спільно з поліцією викрила в Харкові релігійну організацію, яка незаконно утримувала близько 20 осіб з наркозалежністю. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Прокуратура спільно з поліцією викрила в Харкові релігійну організацію, яка незаконно утримувала близько 20 осіб з наркозалежністю. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, передає Zaxid.net

У Новобаварському районі міста діяв так званий Центр по боротьбі з наркоманією і алкоголізмом.

«За попередніми даними, Центр працював в складі однієї з релігійних організацій міста. Він розміщувався в квартирі житлового будинку. В чотирьох кімнатах правоохоронці виявили близько 20 осіб», – повідомили в прокуратурі.

При цьому під час допиту всі вони заявили, що утримувалися там проти своєї волі.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 146 КК України.

Наразі вирішується питання про оголошення підозри і обрання запобіжного заходу для керівника центру. Першочергові слідчі дії тривають, встановлюються всі обставини справи. Максимальна санкція статті передбачає 3 роки позбавлення волі.

До слова, у березні 2017 року Служба безпеки України закрила православний реабілітаційний центр у Косачівці Чернігівської області за незаконне позбавлення волі пацієнтів і знущання над ними.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: