У Мелітополі затримали 25 людей, підозрюваних у держзраді

142826

У Мелітополі Запорізької області затримано 25 осіб, яких підозрюваних в участі в дестабілізації обстановки в місті, підготовці збройних дій, серії зухвалих кримінальних злочинів, підпалів – з березня 2017 року.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«З березня 2017 в Мелітополі почалися масові підпали аптек і торговельних наметів, потім будівлі міськвиконкому, грабежі, розбої, викрадення людей... 9 травня були спроби перетворити мирну акцію в масову бійку... Паралельно по місту почали навмисно поширювати чутки, що влада не контролює ситуацію в регіоні, не може впоратися зі зростанням злочинності», – написав Аваков.

Міністр зазначив, що для стабілізації ситуації була розроблена спільна операція Нацполіціі, СБУ і прокуратури.

«Проміжні підсумки – 16 червень затриманий ватажок організованого злочинного угруповання Туча і четверо його спільників, які займалися вимаганням, викраденням людей і контролювали кілька спортивних клубів, де за оперативною інформацією, готували «бійців». Всі затримані заарештовані на два місяці.

Протягом наступних днів затримані ще 20 осіб, підозрюваних у скоєнні кримінальних злочинів. В ході обшуків вилучено зброю, боєприпаси, шоломи, маски, перуки, підроблені номери авто», – повідомив Арсен Аваков.

За його словами, кримінальна складова – тільки вершина айсберга. Насправді, там пахне «рускім міром»!

«Паралельно з кримінальними статтями відкрито кримінальне провадження за статтею 111 КК «державна зрада» – на думку СБУ «діяльність» групи прямувала кураторами з Росії. Сьогодні силові структури спільно провели 10 обшуків в рамках вже цього кримінального провадження. Вилучено зброю і вибухівку ..

Кількість підозрюваних у співучасті зростає – до кримінальних «професіоналів» приєднуються представники політикуму області, деякі екс-нардепи. Загалом – ще не вечір. Операція триває..

Так виглядає організована проти нас гібридна війна в тилу: інспірований вал злочинності та поширення підривних чуток, дестабілізація і - вкидання в суспільство запиту на «рускій мір», який принесе «стабільність» ...

Не пройде! Бити будемо акуратно, але боляче і з розмаху!» – додав міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: