Сміття з перенакопичених контейнерних майданчиків вивозити все ще нікуди, - Бабак

5676766-1

Станом на обідню пору четверга, 22 червня, попри доручення, які були дані вчора під час наради під головуванням Віце-прем’єр-міністра Геннадія Зубка, сміття з перенакопичених контейнерних майданчиків у Львові вивозити все ще нікуди. Перевантаженими є більше 600 майданчиків. Про це повідомив заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

«Сміття з перенакопичених контейнерних майданчиків у Львові вивозити все ще нікуди. Ситуація досі залишається критичною. Більше 600 майданчиків перевантажено. Нічого кардинально за добу не змінилося. Близько 12 тис. тонн сміття лежить на перенакопичених майданчиках і перевантажувальних станціях.

Сьогодні о 12.00 год. відбулася скайп-нарада з Віце-прем’єр-міністром, яку вів п. Геннадій Зубко. Потім була нарада з мерами міст під головуванням губернатора Львівської області. Була чітка команда з Києва, під протокольне рішення Державної комісії ТЕБ та НС, від завтрашнього дня почати вивозити сміття зі Львова на полігони Львівської області. Тому, сподіваємося, ми все ж розпочнемо вивозити сміття з міста Львова.

Однак, незрозумілим залишається питання, що будемо робити потім, коли вивеземо перенакопичення? Чи будуть у нас довготривалі договори на 2 роки, як ми просили? Адже маємо в цьому потребу доти, доки не побудуємо свій сучасний сміттєпереробний завод», - розповів Сергій Бабак, заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

Станом на сьогодні всього 4 міста Львівської області підписали угоди та приймають сміття зі Львова – це Новояворівськ, Червоноград, Жидачів та Буськ. Загалом – це 86 тонн в день. Як повідомлялось раніше, вчора кілька машин поїхало у Стрий, але полігон перекрили активісти.

Львівська міська рада вдячна усім містам та громадам, які погодились допомогти з вивезенням та утилізацією ТПВ.

Нагадаємо, як інформував вчора на нараді під головуванням Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка міський голова Львова Андрій Садовий, у місті є понад 11 тис 910 тонн накопиченого сміття. Аби вивезти цей об’єм, необхідна велика кількість машин, однак, якщо буде співпраця з полігонами, протягом двох тижнів таку кількість ТПВ можна прибрати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: