У Львові, щоб не підробляли перепустки на заїзд у центр, їх поміняють

З 1 вересня будуть змінені кольори перепусток для заїзду авто в пішохідну зону центральної частини міста.

Перепустки червоного, жовтого і зеленого кольорів ліквідують через численні фальсифікації. Про це повідомив начальник управління безпеки руху ЛМР Юрій Діль.

«Щоб усунути численні зловживання, адже зафіксовано багато підробок перепусток для заїзду авто в пішохідну зону центральної частини міста, з 1 вересня будуть змінені кольори цих перепусток. За місяць, а саме з 1 серпня, про це буде повідомлено усіх власників перепусток. Нові перепустки будуть іншого кольору та з голограмою», - розповів Юрій Діль.

За його словами, в центральній частині міста є небагато паркомісць – трохи більше 300. Натомість для мешканців видано 800 перепусток. Це 2,5 машини на одне паркомісце. Для порівняння, у 2015 році мешканцям було видано 1300 перепусток. Зменшити кількість перепусток для мешканців вдалося завдяки забороні видавати перепустки водіям, які їздять в авто за дорученням.

Нагадаємо, відповідно до рішення виконавчого комітету ЛМР, 1 серпня 2016 року був змінений порядок регламентованого в’їзду в пішохідну зону центральної частини міста та старі перепустки синього кольору замінили на нові – червоного, жовтого та зеленого кольорів, залежно від категорії транспорту.

Зелені перепустки отримували мешканці. Право в’їзду, стоянки та паркування у спеціально відведених для цього місцях на територію пішохідної зони надавалося мешканцям, які проживають та зареєстровані на території пішохідної зони, а також власникам житлових приміщень, які знаходяться на території пішохідної зони, іншому члену подружжя, який має власний автомобіль, за наявності свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу та посвідчення водія, а також за умови оформлення дозволу. Для мешканців заїзд упродовж цілої доби залишається безкоштовним.

Жовті перепустки отримали транспортні засоби, які обслуговують мешканців пішохідної зони, підприємства та заклади на території пішохідної зони, для надання послуг та здійснення розвантаження/завантаження товарів, продуктів, тари тощо.

Червоні перепустки отримав спецтранспорт, в тому числі транспортні засоби комунальних підприємств, осіб з ураженням опорно-рухового апарату, що засвідчується відповідним посвідченням згідно з законодавством України, священики храмів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: