З початку року кіберполіція затримала 19 зловмисників

http://photo.unian.net

За 5 місяців 2017 року Карпатське управління кіберполіції, яке працює на Львівську, Закарпатську, Івано-Франківську і Чернівецьку області, затримало 19 підозрюваних у вчиненні шахрайства в Інтернеті.

За 5 місяців 2017 року Карпатське управління кіберполіції, яке працює на Львівську, Закарпатську, Івано-Франківську і Чернівецьку області, затримало 19 підозрюваних у вчиненні шахрайства в Інтернеті, передає ІА Дивись.info

Про це під час брифінгу заявив начальник Карпатського управління кіберполіції  Департаменту кіберполіції Національної поліції України Олег Кріп.

« За статистикою, станом на сьогодні ми 19 особам оголосили 165 підозр по статті «Шахрайство у мережі Інтернет», — каже правоохоронець. — Така кількість підозр пояснюється тим, що ми документуємо одну особу, але вона вчиняє злочин, як правило, проти кількох осіб. Кожен такий випадок фіксується окремо».

Олег Кріп зазначає, що зловмисниками вважаються також так звані «грошові мули» — люди, яких основна група злочинців використовує для зняття готівки у банкоматах.

Читайте також: Експерти розповіли, скільки на українцях заробляють кібершахраї

«Такі особи думають, що не несуть ніякого покарання, мовляв, зможуть сказати, що їх  хтось попросив це зробити. Але вони ідуть як злочинці по кримінальному провадженню», — наголошує начальник управління.

Нагадаємо, у кіберполіції розповіли, коли банк повертає гроші у випадку шахрайства, а експерти озвучили суму, яку на українцях заробляють кібершахраї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: