Експерти назвали причини масштабної пожежі у лондонському хмарочосі

breaking9news____twitter_3_650x410
Фото: пожежа в Лондоні (twitter.com/breaking9news) Повний текст читайте тут: https://www.rbc.ua/ukr/news/pozhar-londone-kolichestvo-pogibshih-vozroslo-1497524401.html

Пожежа у лондонській багатоповерхівці Гренфелл-тауер почалася через загоряння холодильника.

Про це повідомили в поліції Великої Британії, передає ВВС.

Експерти прийшли до висновку, що в одному з помешкань загорівся холодильник, тож вогонь розповсюдився по будівлі. Правоохоронці зазначають, що зовнішня обшивка та теплоізоляція будівлі не проходили перевірку за вимогами безпеки.

Через недбалість відповідальних за безпечність будівлі поліція має вирішити, чи висувати звинувачення у ненавмисному вбивстві.

Як пишуть британські ЗМІ, телесеріал Картковий будинок "передбачив" масштабну пожежу ще в 1993 році. У 1993 році в одному з епізодів серіалу Картковий будинок розповідали про пожежу у висотці Лондона, деталі якої співпали з реальною пожежею у Grenfell Tower у червні 2017 року, - пише Mashable.

Згідно з сюжетом епізоду, у лондонській багатоповерхівці вогонь поширився із четвертого поверху, через що загинули понад 70 осіб. При цьому в серіалі 1993 року прем’єр-міністра критикували за незворушність – емоційно на пожежу відгукнувся тільки король.

Під час реальної пожежі в Grenfell Tower у червні 2017 року прем’єр-міністр Тереза ​​Мей піддалася критиці за відстороненість під час зустрічі з постраждалими. У той же час королева Єлизавета II і принц Вільям співпереживали мешканцям згорілого будинку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: