В «Страна.ua» пройшли обшуки, головреда Гужву затримали

1659963
Ігор Гужва

У четвер ввечері в будівлі, де розташована редакція «Страна.ua», відбувається обшук.

У четвер ввечері в будівлі, де розташована редакція «Страна.ua», відбувався обшук. Про це повідомила заступниця головного редактора Світлана Крюкова, пише УП.

«Головред сказав, що в нашому офісі на вулиці Володимирській, який розташований в одній кімнаті у бізнес-центрі, відбувається обшук. Уся будівля бізнес-центру оточена співробітниками СБУ, їх до 20 осіб, вхід закритий», –  сказала Крюкова.

За її словами, у редакції перебуває 3 співробітники, у тому числі головний редактор.

Про причини обшуку не повідомляється.

Однак вже згодом генеральний прокурор Юрій Луценко на своїй сторінці у Фейсбук повідомив, що йдеться про вимагання 10 тисяч доларів.

«Добрехався, нарешті, до правди. За матеріалами ДФС і прокуратури м. Києва поліцією затримано І. Гужву, який вимагав і отримав 10 тис дол за нерозміщення компроментуючих матеріалів на діючого політика. У слідства наявні відео та аудіо докази», – написав Луценко.

Сам Гужва свою провину заперечує, а справу називає замовною.

«З самого початку я попередив про те, що не буду відповідати на жодні запитання до приїзду адвокатів. Але, незважаючи на це у мене силою вирвали телефон, як раз в той момент, коли я давав коментар агентству «Українські Новини». І попередили, що адвокатів вони не пустять», - сказав він.

Гужва зазначив, що про те, що проходить обшук йому відомо зі слів Національної поліції, людей, які представилися слідчими поліції.

Головред заявив, що кримінальну справу проти видання сфальсифіковано. За його словами, це сталося після критичної публікації про нардепа з фракції «Радикальної партії» Дмитра Лінька. Гужва зазначив, що пару місяців тому люди Лінько пропонували йому 20 тис доларів, щоб зняти матеріал. Однак Гужва відмовився.

До речі, коментар взяла опальна Олена Лукаш, якій вдалося потрапити всередину редакції.

Приблизно о 4-ій ранку Ігоря Гужву затримали і повезли в Головне управління МВС України в Києві. Про це йдеться на сайті видання.

«Судячи з того, що на місці обшуку Ігорю Гужві підозра не було вручена, цілком ймовірно, що її спробують вручити в стінах главку. Адвокати головного редактора також поїхали на Володимирську, 15, де розташований главк МВС», - йдеться в повідомленні.

Його заступник Світлана Крюкова на сторінці в Facebook повідомила, що за інформацією видання, також планується обшук у Гужви вдома.

«Ігоря Гужву затримали за сфабрикованою справою. Відвезли в невідомому напрямку. За нашою інформацією, планується обшук у нього вдома», – написала вона.

Інформацію про обшуки в «Страна.ua» викликала бурхливу реакцію у соцмережах.

Наприклад, радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк на своїй сторінці у Фейсбук написав: «Цей російський пропагандист і кремлівський «соловей», котрий так солодко співав хвалебні оди Мордору і вкладав у вуха українців брехливу путінську єресь, як я зрозумів, виявився банальним гопніком-рекетиром. Хоча, мене це зовсім не дивує. Напевно, зараз уся масмедійна проросійська камарілія заверещить про те, що це провокація «киівськоі хунти», про «утиски свободи слова» й іншу «правдиву» маячню.

Але насправді суть проста: правоохоронцями задокументовано скоєння кримінального злочину - вимагання і отримання грошей. Факти – річ уперта. Ну, а як вирішить суд час покаже. Поживемо - побачимо. Далі буде».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: