Директор Львівської залізниці розповів, як збирається сполучати Польщу і Україну (фото)

unnamed (1)

Про плани розповів на Форумі місцевого розвитку в Трускавці директор регіональної філії «Львівська залізниця» Іван Груник.

Про плани розповів на Форумі місцевого розвитку в Трускавці директор регіональної філії «Львівська залізниця» Іван Груник.

Він зазначив, що із запровадженням безвізового режиму спричинило стрімкий розвиток соціально-економічних зв’язків між Україною і ЄС. Зокрема, йдеться про те, що об’єми залізничних перевезень зростають.

«Якщо говорити про вантажні перевезення, то зараз фіксується збільшення динаміки імпорту та експорту вантажів в країни ЄС, - розповів Іван Груник. – Якщо говорити про пасажирські перевезення, то понад півроку курсує швидкісний поїзд «Київ-Львів-Перемишль» і вже на сьогодні перевезено більше 80 тисяч пасажирів. 22 червня ми відкрили ще одне залізничне сполучення: Ковель (Волинська область) – Хелм (Польща). Популярність залізничного транспорту серед подорожуючих в Європу зростає».

Він також розповів про будівництво вузької європейської колії Рава-Руська – Львів. «Загальна дистанція від Варшави до Львова сягає близько 330 км. Сьогодні колія європейська проходить по території Польщі і 7 км до Рави-Руської. Залишається збудувати 58 км колії до Брюхович, - розповів Груник. – Наразі ми шукаємо потенційних інвесторів, аби збудувати колію до Брюхович. Брюховичі – це околиця міста, ми готові збудувати всю логістику там, аби був доступний доїзд і до центру Львова і залізницею, і автомобілем). На цей проект потрібно вкласти близько 50 млн євро».

«Плануємо до запуску новий потяг Київ-Львів-Перемишль але нижнім ходом, - додав директор Львівської залізниці. - Він буде пролягати з Києва через Вінницю, Хмельницький, Тернопіль, Львів. Також відбулася зустріч в Перемишлі, де працювали спільно українські та польські прикордонники, митники, залізничники, і ми розглядаємо варіант запуску проекту залізничного сполучення Львів- Перемишль-Краків. Якщо говорити про інші країни ми розглядаємо питання щодо сполучення Мукачево-Захунь-Будапешт, з Чопа до Словаччини, до кінця червня-початку липня буде сполучення Чернівці-Вадул-Сирет-Сучава».

Нагадаємо, сьогодні, 24 червня, на Львівщині триває другий день міжнародного Форуму місцевого розвитку. Сьогодні у панелях візьмуть участь представники обласної влади Львівщини, члени комітетів Верховної Ради, спікер парламенту Андрій Парубій, представники міністерств, а також польська та угорська делегації.

Організовує Форум Львівська обласна рада, Асоціація місцевих рад «Ради Львівщини» та «Єврорегіон Карпати-Україна».

ІА Дивись.info - офіційний медіапартнер заходу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: