5 способів відзначити 20-річчя виходу «Гаррі Поттера»

завантаження (1)

6 червня виповнюється 20 років з моменту виходу першої частини історії про хлопчика, який вижив, - книги «Гаррі Поттер і філософський камінь». Пропонуємо план святкування на найближчий тиждень.

6 червня виповнюється 20 років з моменту виходу першої частини історії про хлопчика, який вижив, - книги «Гаррі Поттер і філософський камінь».  BIT.UA пропонує план святкування на найближчий тиждень.

Не виходити з дому, доки не перечитаєш всі 7 книг

Для справжнього поттеромани книга - це ціла пригода і подорож в особливий світ. Гаррі, Рон і Герміона були героями, які говорили на 73 мовах світу і з якими дорослішали ціле покоління. Між виходом першої та останньої частини саги пройшло 10 років - книга «Гаррі Поттер і Дари Смерті» з'явилася у продажу в 2007 році. За наступне десятиліття багато що змінилося. Наприклад, з'явився тематичний сайт Pottermore, на якому можна дізнатися багато нового і цікавого. Так, Джоан Роулінг пропонує освіжити в пам'яті важливі моменти з «Філософського каменя» або життєві уроки, яким нас навчила книга.

Влаштувати костюмовану вечірку

20-річчя виходу улюбленої книги - чим не привід зібратися разом з іншими шанувальниками поттеріани, згадати свої улюблені моменти, пов'язані з історією хлопчика-чарівника, і здорово повеселитися. Не забудьте про традиційні частування - пиріг з патокою, йоркширський пудинг, вершкове пиво і гарбузовий сік.

Віднайти свого патронуса

Справжній поттеромани зобов'язаний знати, хто встане на його захист в разі нападу дементорів. І допоможе вам у цьому спеціальний тест. Пройти його можна лише один раз, а відповідати на питання потрібно швидко і чесно, адже з'явилося магічне істота відображає ваш характер. За формою і розміром Патронуси можуть відрізнятися - Гаррі захищав олень, Герміону - видра, а Рона - тер'єр. Сподіваємося, що вам в результаті не дістанеться щур, бабка або тхір.

Відвідати магазин Гаррі Поттера в столиці

Якщо 11 років вам виповнилося вже давно і більше немає ніяких сил чекати той самий лист, ми знаємо вихід. Відправляйтеся в справжнісінький Магазин Гаррі Поттера. Так, такий є і в Києві - хтось же повинен рятувати невдалих чарівників. Тут можна знайти свою чарівну паличку, купити Карту мародерів, шоколадних жаб, драже Bertie Botts, а також замовити іменний лист зі Школи чарівництва й чарівництва. І неважливо, що його принесе кур'єр, а не сова.

Відправитись на платформу 9 ¾

Істинний поттероманин повинен хоча б раз побувати в Лондоні, тому саме час запланувати подорож в британську столицю. Тут знаходиться вокзал Кінгс-Крос з платформою 9 ¾, студія, де проходили зйомки «Гаррі Поттера», показують виставу «Гаррі Поттер і прокляте дитя», а 20 жовтня відкриється виставка «Harry Potter: A History Of Magic». Вхідний квиток на територію студії обійдеться від £ 39, на виставку - £ 16. Ще в £ 140 обійдуться квитки з Києва в Лондон на Wizzair. Також не варто забувати, що безвіз на Британію не поширюється.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: