Через землевпорядника державі було завдано збитків на 3,5 мільйона гривень

19510132_2017220804984981_6696747749573366797_n

Правоохоронці довели причетність до незаконної оборудки очільника районного відділу земельних ресурсів, через якого 1,6 гектара державних земель опинились у приватних руках, а державі завдано збитків на 3,5 мільйона гривень.

Про це повідомили в ГУ Нацполіції у Львівської області.

Працівники Управління захисту економіки Львівщини та Городоцької місцевої прокуратури встановили, що у 2007 році начальник районного відділу земельних ресурсів розглядав технічну документацію на шість земельних ділянок загальною площею у 1,6 га з призначенням для будівництва житлових будинків.

Внаслідок неналежного розгляду техдокументації, посадовець, не встановивши фактичного місця розташування ділянок, завірив особистим підписом і скріпив гербовою печаткою недостовірні кадастрові плани земель, неправдиві висновки про обмеження та обтяження земельних ділянок та довідки про присвоєння кадастрових номерів.

На підставі цих документів землі держави опинились у приватних руках. Державі завдано збитків на 3,5 мільйона гривень.

У той же час, вказані земельні ділянки фактично є розташовані за межами населеного пункту, належали до сільськогосподарських земель запасу і, згідно ст.38 Земельного кодексу України, не відносились до земель житлової та громадської забудови, а тому не могли відводитись для здійснення будівництва і обслуговування житлових будинків.

Працівники слідчого відділення територіального відділу поліції повідомили посадовцю про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

За таке передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

На вказані земельні ділянки, які до того ж розташовані на території, прилеглій до міжнародної траси Львів-Краковець, суд наклав арешт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: