Мистецтво зобов’язане бути соціально активним, — директор Львівської філармонії

maxresdefault
Володимир Сивохіп, генеральний директор Львівської обласної філармонії. Фото: Ютуб

Генеральний директор Львівської обласної філармонії переконаний, що мистецтво зобов’язане бути соціально активним і реагувати на події у суспільстві.

Про це він заявив під час прес-конференції, 27 червня, повідомляє кореспондент ІА Дивись.info.

Володимир Сивохіп, генеральний директор Львівської обласної філармонії, запевняє: мистецтво завжди посідало суперечливу роль у соціумі. Стосунки між ним і політикою, релігією, державою й ідеологією завжди були неоднозначними.

«Завжди була небезпека, що мистецтво стане носієм якоїсь ідеології, — каже Володимир Сивохіп. — Але, як правило, мистецтво в тій чи іншій формі, завжди, в силу обставин, було змушене відображати якусь ідеологію. І, як правило, це була панівна ідеологія, адже артистові так само треба платити за роботу і, відповідно, він часом задовольняє запити панівного режиму чи того прошарку суспільства, який замовляє всю роботу».

Гендиректор також зазначив, що наразі ми не розуміємо, в якому вимірі існує Україна сама для себе, а, відповідно, які запити повинно задовольняти мистецтво. Утім, він переконаний, що мистецтво все ж зобов’язане бути соціально активним.

«Якщо воно буде елітним і відірваним, то не виконуватиме свою роль. Відтак, воно мусить бути заангажованим у суспільні процеси. Саме тому ми вже четвертий рік поспіль влаштовуємо концерти пам’яті Небесної сотні, жалобні дні тощо», — додав він.

Нагадаємо, 29 червня – 1 липня відбудеться міжнародний музичний маратон пам’яті Василя Сліпака «W LIVE. Тихі дні любові і миру».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: