Фахівці працюють, аби на завтра відновити роботу львівських ЦНАПів

IMG_2762-630x420

Фахівці Міського центру інформаційних технологій працюють, аби завтра на ранок відновити роботу міських Центрів надання адміністративних послуг, а також відновити внутрішній документообіг у Львівській міській раді.

Про розповів Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова з питань розвитку, передає прес-служба ЛМР.

«Вчора о 15 год нашими технічними працівниками Міського центру інформаційних технологій було виявлено загрозу атаки вірусу на 5 комп`ютерів, які працюють в Центрі надання адміністративних послуг. Одразу було вчинено ряд превентивних дій, щоб убезпечити всю систему і можливість доступу цього вірусу до інформації, до систем, до баз даних. Було призупинено роботу інформаційних служб, зокрема, призупинено роботу Центрів надання адміністративних послуг, сайту, більшості інформаційних систем, які мають стосунок до мережі, з метою убезпечення. З цього моменту наші працівники обстежували 5 комп`ютерів, на яких виникла загроза поширення і доступу вірусу. Цю ніч обстежували сервери. Фактично, станом на сьогодні колеги працюють над відновленням системи документообігу, бо її також відімкнули від мережі, щоб не було загрози. Зараз працюють по ЦНАПах, щоб вони від завтра могли запрацювати у звичному режимі. Ми просимо вибачення у наших мешканців, що вчора були незручності, які виникли через можливість поширення цього вірусу. Сьогодні в світі цей вірус захопив багато великих корпорацій. Тому нам важливо було вчинити ряд превентивних заходів. Вчора і сьогодні колеги працюють по цільових комп’ютерах, проводять технічний огляд. Завдання – щоб на завтра працювали і ЦНАПи, і система документообігу. Робота триває. Проблема у тому, що інформація не вносилась у мережі, тому це потім потребуватиме певного часу, щоб синхронізувати інформацію.

На цих 5 комп`ютерах була загроза ураження. Вони зараз на санітарному огляді. Вся інформація збережена, але, щоб не було можливості поширення вірусу, одразу було призупинено роботу мережевого обладнання, щоб не було доступу до серверів, до баз даних», - розповів Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова з питань розвитку.

Нагадаємо, вчора з 15.00 год інформаційні системи Львівської міської ради припинили роботу через технічні збої, які виникли через вірус-здирник «Petya.A».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: