На Кіровоградщині побилися ветерани АТО і поліція

У Кіровоградській області поліція затримала кілька десятків ветеранів АТО, в тому числі одного з командирів батальйону «Донбас», які намагалися допомогти місцевому фермеру запобігти рейдерському захопленню його підприємства.

Про це пише ZN.ua.

Як повідомив ветеран батальйону «Донбас» і власник охоронного підприємства Євген Шевченко, бійці «Донбасу» і «Айдара» допомогли фермеру з села Бережинка відбити атаку тітушок, які намагалися здійснити силове захоплення підприємства.

«Рейдери з охоронної компанії «Борисфен», яку контролює народний депутат від «Народного фронту» Юрій Береза ​​спробували захопити головний офіс підприємства, але повстали селяни. Поліція на виклики не приїжджала протягом двох годин. Приїхали вже по факту, коли селяни розбили тітушок і власноруч затримали 31 особу», - написав Шевченко на своїй сторінці в Facebook у вівторок, 27 червня.

Згодом, за словами Шевченка, власника фермера викликали на допит в прокуратуру, під час якого його госпіталізували з серцевим нападом.

У село прибули озброєні поліцейські, які, відмовившись представитися, затримали ветеранів АТО, які охороняли підприємство. Затримання проводилося з порушенням норм КПК і супроводжувалося невмотивованим насильством з боку поліції. Крім того, у затриманих відібрали гроші без оформлення протоколів, стверджує Шевченко.

Після затримання ветеранів та місцевих жителів намагалися вивезти автобусами з села. За словами Шевченка, автобуси прямували до Умані Черкаської області.

На кордоні області місцеві жителі перекрили дорогу, заблокувавши рух автобусів.

«Поліція була змушена відпустити затриманих. На місце прибули губернатор і керівництво обласної поліції, але вони не можуть пояснити, з якої причини ветеранів і селян спочатку побили, а потім затримали і пограбували», - зазначив Шевченко.

Конфлікту передувала спроба рейдерського захоплення підприємства шляхом оформлення фіктивної угоди дарування. Згідно з висновками Київського інституту судової експертизи, підпис фермера було підроблено. У той же час, експертиза обласної прокуратури підтвердила достовірність підпису.

Станом на вечір вівторка, повідомлень про інцидент на офіційних сайтах нацполіції і ГУ НП в Кіровоградській області не було. У той же час, 26 червня опубліковано повідомлення про затримання 31 особи за спробу рейдерського захоплення одного з підприємств області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: