На півтора гектара землі у центрі Львова претендує офшорна компанія, – депутат

lviv_miska_rada_lmr_00015

Міська рада планує віддати у користування 1,5 га землі на вулиці Лемківській, 9 земельну ділянку. Претендує на неї ТОВ «Резерв Плюс».

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив депутат Львівської міської ради, голова комісія архітектури, містобудування та охорони історичного середовища Ігор Телішевський.

«Міський голова Андрій Садовий та його фракція планують фактично безкоштовно віддати у користування 1,5 га землі майже в центрі міста Львова. Новим власником цього ласого шматка львівської території має стати офшорна компанія ТОВ «Резерв плюс», яка, володіючи буквально двома «псячими будками», претендує на величезну кількість землі.

Всю абсурдність позиції мера та його команди, яка неодноразово, на камеру, каже про необхідність наповнення міської казни, демонструє оцінка експертами мінімальної вартості даної земельної ділянки – понад 20 млн. грн.», – написав Телішевський.

Він зазначив, що з цього питання відбулись громадські слухання – і люди категорично проти.

«Я ж зі свого боку сподіваюсь, що мої колеги-депутати не полінуються ретельно вивчити це питання та, під час голосування, стануть на захист Львова та львів'ян, а не допоможуть «професійній команді» займатись дерибаном міської землі!» – додав депутат.

Згідно із даними YouControl, ТОВ «Реверс Плюс» було зареєстроване 22 травня 2012 року. Керівником значиться Олександр Мірошник, який значиться директором ще щонайменше 6 компаній, більшісь серед яких офшорні.

Кінцевим бенефіціарним власником ТОВ значиться компанія «Геос Девелопмент ЛТД». Їй належить 100% акцій. Зареєстрована компанія на Британських Віргінських Островах. А статутний капітал ТОВ «Реверс Плюс» – 1000 гривень. Основний вид діяльності - неспеціалізована оптова торгівля.

Засновником компанії був Сергій Сидоренко, а з 29 березня 2016 року – дочірнє товариство «Росан-довіра», 30 травня того ж 2016 року засновником стає офшорна компанія.

Щодо персоналу, то є дані лише за 2014 рік, згідно з якими, у компанії працювало до двох осіб. До речі, ТОВ «Резерв Плюс» спливає у судовому позові, де позивачем є Львівська міська рада, а відповідачами – приватне підприємство «Фірма Львів – Петроль» і Львівське комунальне підприємство «Ратуша – Сервіс». Суть позову – про визнання недійсним договору про спільну діяльність від 19.12.2000 р., застосування наслідків недійсності договору, усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою. ТОВ «Сервіс Плюс» залучалося як третя особа. Ухвала датується 22 вереснем 2016 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: