Стало відомо, куди саме повезуть сміття зі Львова

cvsnnz

Рава-Руська, Броди, Буськ, Борислав, Белз, Мостиська, Дрогобич, Жидачів, Миколаїв та Золочів повинні приймати ТПВ зі Львова.

Про це пише Прикордоння.

22 червня відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Львівської обласної державної адміністрації. На ньому обговорювали ситуацію щодо вивезення твердих побутових відходів зі Львова.

Зокрема, на засіданні комісії вирішили, що органи місцевого самоврядування повинні забезпечити прийом та захоронення твердих побутових відходів, які утворились у Львові. Львівська міська рада, відповідно до рішення, повинна надати до Генеральної прокуратури України конкретні факти перешкоджання законному вивезенню зі Львова твердих побутових відходів на полігони у межах Львівської області або на полігони на території інших областей відповідно до укладених угод.

Натомість місцевим громадам повинні виділити субвенції.

Відповідно до рішення згаданої комісії, вивезення сміття зі Львова на полігони області повинне відбутися до 5 липня. Які це полігони міська влада Львова не повідомила, оскільки боїться, що це викличе обурення і перешкоджання з боку місцевих громад. Там говорять лише про те, що сміття прийняли вісім міст Львівської області, з яких лише з чотирма раніше вже були підписані відповідні угоди.

Однак стало відомо, що листи з протоколом засідання комісії і пропозиції підписати договір про субвенцію та співпрацю було надіслано міським радам Рави-Руської, Бродів, Буська, Борислава, Белза, Мостиськ, Дрогобича, Жидачева, Миколаєва та Золочева. Так, квоти для Рави-Руської, зокрема, визначено в об’ємі 250 тонн твердих побутових відходів. Їх місто повинне приймати по 20 тонн щоденно, у тому числі у вихідні та святкові дні. У листі обласна влада також нагадала, що рішення комісії є обов’язковим до виконання.

Міський голова Рави-Руської Микола Зінько підтвердив, що відповідний лист від Львівської ОДА Рава-Руська міська рада отримала, однак місто наразі жодної тонни сміття не прийняло і ніяких документів міська влада не підписувала.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: