Вірус Petya: вже відкрито 23 кримінальні справи, постраждали 43 компанії

1498571383-5695

Поліція озвучила офіційні дані.

 

За фактами несанкціонованого втручання в електронно-обчислювальні під час

У поліції та ІТ-компаніях спрогнозували, скільки часу займе подолання вірусу Petya.A
масштабної кібератаки в Україні відкрили 23 кримінальних провадження. Про це повідомив директор департаменту комунікацій Національної поліції України Ярослав Тракало.

За його словами, протягом доби  до Департаменту кіберполіції НПУ надійшло понад тисячу повідомлень про незаконне втручання в роботу комп'ютерних мереж.

«З них офіційно із заявами до поліції звернулось 43 компанії. Решта звертались по консультації, які працівники кіберполіції надавали в цілодобовому режимі. З цією метою створено штаб, який в режимі реального часу надає консультації щодо того, як уникнути інфікування вірусом», - написав Тракало.

Читайте також: Вірус Petya.A паралізував роботу банків, медіа і навіть Кабміну 

Він додав, що наразі розпочато 23 кримінальні провадження за фактами несанкціонованого втручання в електронно-обчислювальні системи як державних, так і приватних установ, організацій та підприємств.  Ще за 47 фактами вирішується питання щодо внесення відомостей до ЄРДР.

Речник Нацполіції додав, що усі працівники кіберполіції перебувають на найбільш важливих об'єктах державної інфраструктури, де спільно з працівниками СБУ та Державної служби спецзв'язку та захисту інформації вживають заходів з локалізації шкідливого програмного забезпечення.

«На даний момент кіберполіція спільно з провідними фахівцями у сфері кібербезпеки докладають усіх зусиль для створення декриптора для розшифровки файлів, зашифрованих шкідливим програмним забезпеченням», - підсумував Тракало.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: