Командира Нацгвардії, який побив підлеглого, таки судитимуть

Сьогодні Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ скасував рішення суддів першої та апеляційної інстанцій щодо виправдання екс-командира одного з батальйонів військової частини Нацгвардії України, та скерував справу на новий розгляд до суду першої інстанції.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив військовий прокурор Олег Сенюк.

«Нагадаю, що підполковник Б., будучи незадоволеним підлеглим солдатом, наприкінці січня 2015 року близько 16.20 год. наніс строковику тілесні ушкодження. Щонайменше три удари рукояткою пістолету в область голови.

Але якимось чином (питання до суддівства) суди першої та апеляційної інстанцій не врахували вказані обставини і виправдали військовослужбовця. І невже думали, що ми змиримось? Абсурд! Саме тому ми принципово, бо віримо в Закон і Справедливість, оскаржили ці рішення у Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ. Попереду в нас – новий судовий процес», – написав Сенюк.

Крім того, він додав, що, не дочекавшись рішення суду, командування Нацгвардії України призначило одіозного екс-командира на значно вищу посаду.

«Відтепер він – новопризначений командир однієї з військових частин столиці», – повідомив Олег Сенюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: