Суд визнав протиправним конкурс на міські перевезення у Львові

dsc_8853_9e38d
Фото ілюстративне. Джерело: galinfo

29 червня Львівський окружний адміністративний суд визнав конкурс на міські перевезення протиправним та скасував рішення конкурсного комітету.

Про це повідомляє кореспондент ІА Дивись.info.

29 червня суддя Львівського окружного адміністративного суду Андрій Гулик розглянув позов перевізника «Фіакр Львів» до управління транспорту Департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради про визнання протиправної дії і бездіяльності. Суд став на бік позивача та визнав, що дії управління транспорту щодо оголошення конкурсу на міські перевезення від 5 січня 2017 року були протиправними. Також суд постановив скасувати рішення конкурсного комітету з визначення автомобільного перевізника на міські автобусні маршрути загального користування у Львові і скасувати договори з перевізниками «Міра і К» та ПАТ «Міське автотранспортне підприємство 14630».

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Андрій Гулик

Під час судових дебатів, юрист і представник позивача «Фіакр Львів» Сергій Назаркевич зазначив, що вимоги проведення конкурсу не узгоджуються із законодавством.

Юрист і представник позивача «Фіакр Львів» Сергій Назаркевич

«Інші перевізники не були згодні з таким формулюванням конкурсу, подавали позови, однак управління транспорту вирішило провести конкурс, що у подальшому стало причиною порушення кримінальних справ, — зауважив юрист. — У конкурсних пропозиціях переможців містяться розбіжності, які не відповідають умовам конкурсу. У будь-якому випадку конкурсний комітет мав підстави винести рішення про недопущення даних учасників до участі у конкурсі. Однак цього не зробили».

Натомість, представник компаній «Міра і К» та «Міське автотранспортне підприємство 14630» Іван Мудрак зазначив, що позивач не доводить факту невідповідності пасажиромісткості транспортних засобів і порушення вимог конкурсу.

Представник компаній «Міра і К» та «Міське автотранспортне підприємство 14630» Іван Мудрак

Варто зазначити, що представник управління транспорту не з’явився на судове засідання. Попередньо управління подало клопотання, у якому зазначили, що юрист наразі знаходиться на іншому судовому засіданні, а тому це варто перенести.

Утім суддя, враховуючи те, що справа розглядається ще з лютого 2017 року, а також те, що у управлінні транспорту є кілька юристів, вирішив клопотання не задовольняти.

Нагадаємо, компанія «Фіакр-Львів» подала позовну заяву в суд з вимогою визнати протиправними дії управління транспорту та зв’язку Львівської міської ради стосовно конкурсу на міські автобусні маршрути 21 лютого 2017 і назвала умови конкурсу «незаконними та кулуарними». До того конкурс на міські перевезення у суді забороняли вже тричі.

Детальніше про перебіг подій довкола конкурсу на перевезення читайте тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: