Вивозимо 70-80% відходів самостійно, - Бабак

147179

Заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак розповів про роботу міської ради над вивезенням відходів та про допомогу Львівської обласної державної адміністрації.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

«Відходи обліковуються по товарно-транспортних накладних, які привозять перевізники, що захоронюють сміття. Законодавством передбачено різні норми обліку сміття – по нормі накопичення на населення і по зважуванню. Кілька днів тому ми запустили дві ваги, на підході ще третя точка ваги, тобто запровадили систему зважування. Єдине, що з передачею повноважень – побачимо, як буде далі.

Був розроблений дизайн наліпок. З перевізниками опрацювали чотири категорії сміття: органічні відходи, пластик, скло, інші відходи. Також ми напрацювали питання утилізації будівельних відходів. Ми готові працювати далі в цьому напрямку.

ЛКП «Львівспецкомунтранс» та «Грінера» не мають проблем з вивезенням. У «Грінери» - 100%, у ЛКП «Львівспецкомунтранс» - 80% власних напрацювань – без допомоги ЛОДА. Основна увага адміністрації – перевізникам AVE, «САТ». Є ще ДВ «Еко», яке працює з ОСББ, і «Санком».

В ухвалі чітко вказана сума виділення коштів: цього року – 150 млн, наступного року – 300 млн, у 2019-му (за півроку) – ще 150 млн. Обласна адміністрація взяла на себе зобов’язання збору, вивезення, утилізації сміття в межах цієї суми. Маємо надію, що все буде добре.

70-80% того, що ми вивозимо, вивозимо за своїми напрацюваннями. Нам область дає на добу 200-300 тонн при вивезенні, скажімо, 800-900 тонн на добу. Ми працюємо за своїми договорами. Я за цей тиждень знайшов ще два полігони, з якими ми підписали договір. Щоденне накопичення – 500-600 тонн, а нам дають ліміт 200-300 тонн від ЛОДА на вивезення. Продовжуємо працювати – могли б і далі працювати, якби це не було заполітизовано», - розповів Сергій Бабак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: