Екс-прем'єр Ізраїлю достроково вийшов із в'язниці

Колишній прем'єр-міністр Ізраїлю та мер Єрусалима Ехуд Ольмерт, який у 2015 році був засуджений за хабарництво, у неділю, 2 липня, вийшов на свободу.

Колишній прем'єр-міністр Ізраїлю та мер Єрусалима Ехуд Ольмерт, який у 2015 році був засуджений за хабарництво, у неділю, 2 липня, вийшов на свободу, передає Німецька хвиля.

71-річний Ольмерт залишив в'язницю поруч із Тель-Авівом зранку в неділю, провівши в ув'язненні 16 місяців, інформує dpa з посиланням на ізраїльське телебачення.

Раніше Рада з дострокового помилування задовольнила клопотання Ольмерта, засудженого до 27-місячного тюремного терміну, щодо його дострокового звільнення.

Від 20 червня цього року екс-прем'єр Ізраїлю перебував у тюремній лікарні через скарги на проблеми із серцем. З того часу в соціальних мережах почали з'являтись його фотографії, на яких він виглядав дуже хворобливо та значно схудлим.

Ольмерта засудили два роки тому в справі про отримання хабарів від американського підприємця Морріса Таланскі в часи перебування Ольмерта на посаді міністра промисловості та торгівлі у 2003-2005 роках. Його обвинувачують також у тому, що за час перебування на посаді міського голови Єрусалима він отримав 160 тисяч доларів хабарів за просування будівництва проекту елітної нерухомості Holyland.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: