Луценко: Арештовано майно Приватбанку, готуються підозри

1000189332

Розслідуванням декількох справ, пов'язаних з Приватбанком займаються Генеральна прокуратура, Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко, передає Економічна Правда.

У повідомленні йшлося про те, що одразу після звернення голови правління банку Олександра Шлапака з приводу скоєного злочину були накладені арешти на ліквідне майно Приватбанку та пов'язаних з ним структур – понад 700 об'єктів нерухомості ТОВ Приватофіс.

За словами Луценка, ГПУ протягом останніх тижнів активно допитує членів кредитного комітету Приватбанку.

«Готуються підозри. Також ГПУ вивчає документи і допитує ряд працівників Нацбанку, які мали контролювати процеси в Приватбанку», – додав Луценко.

Раніше стало відомо про звернення Шлапака на ім’я генпрокурора. У зверненні зазначено, що колишнє керівництво Приватбанку перед націоналізацією проводило незаконні операції з пов’язаними з банком особами, що призвело до заподіяння державі збитків в особливо великих розмірах.

У документі йдеться про те, що 15 та 16 грудня 2016 року екс-керівництво банку уклало з компанією Claresholm Marketing Ltd, яку визнано пов'язаною з Приватбанком, кредитні договори на суму 389 млн доларів, 60 млн євро і відобразило заборгованість у балансі банку.

16 грудня екс-службовцями Приватбанку було укладено кредитний договір з «Новафарм» на суму 3,2 млрд гривень, та додаткову угоду з «Інгосстрахом» із зазначенням сум нарахування індексованої винагороди на суму понад 136 млн гривень, які також визнані пов’язаними з банком особами.

Луценко також повідомив, що ГПУ внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: