До 20 липня Львівська ОДА має надати ділянку для облаштування полігону, - Бабак

IMG_4681

Згідно з протоколом Державної комісії з питань ТЕБ і НС, до 20 липня Львівська ОДА має виділити ділянку для нового полігону.

Про це повідомив під час сьогоднішнього брифінгу заступник міського голови Львова з питань ЖКГ Сергій Бабак.

«Я хочу звернути вашу увагу, що досі залишається відкритим виділення земельної ділянки для нового полігону. Згідно з протоколом Державної комісії з надзвичайних ситуацій, від 22 червня 2017 р. № 5, Львівській державній адміністрації доручено: «розглянути питання про виділення в межах області земельної ділянки для розміщення полігону побутових відходів, терміном до 20 липня», - наголосив Сергій Бабак.

Також як зазначив посадовець, відповідно до ухвали сесії Львівської міської ради «Про організацію вивезення твердих побутових відходів у м. Львові на період до 30.06.2019» триває підготовка документів про передачу повноважень Львівській ОДА щодо управління вивезенням ТПВ зі Львова.

«Зараз ми працюємо в тому режимі, якому працювали. Паралельно, відповідно до ухвали сесії Львівської міської ради, готуємо документи про передачу повноважень ОДА. Думаю, за два-три тижні все буде передано.

Також до 10 числа кожного поточного місяця маємо перераховувати кошти ОДА, пропорційно від загальної річної суми. Тому, згідно ухвали, до 10 липня маємо перерахувати перші 25 млн. грн.

Оплата мешканців за вивіз сміття змінюватися не буде. Механізм компенсації коштів перевізникам, оскільки вони вивозять ТПВ за межі Львова, опрацює ОДА. Він однозначно буде змінюватися. Область вибере ту схему, яку вважатиме кращою. Єдине, що хочу зазначити, що до 30 червня компенсацію перевізникам надавало місто, а з 1 липня надаватиме ОДА», - розповів Сергій Бабак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: