Проти бійців батальйону ОУН, які збиралися підірвати залізницю, зібрали багато доказів, – джерело

n_1584_49603427

Стали відомі нові подробиці резонансної справи про спробу підриву залізниці на Львівщині.

Слідчі запевняють, що мають досить доказів проти бійців батальйону ОУН. Про це ІА Дивись.info повідомило власне джерело у правоохоронних органах.

Нагадаємо, у серпні 2016 року СБУ затримала п’ятьох осіб, які планували одночасно підірвати залізничні колії у трьох різних напрямках від обласного центру. Один з терористів був затриманий під час закладання вибухівки на мосту біля Дублян. Він намагався чинити опір і відкрив стрільбу. В результаті поранено одного із співробітників СБ України. Вогнем у відповідь правоохоронці поранили та затримали зловмисника.

Згодом стало відомо, що затримані – члени батальйону ОУН.

З власних джерел, виданню стало відомо, що під час проведення обшуків було вилучено величезний арсенал вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухівки та вибухових пристроїв, зокрема гранатомети РПГ-7 та РПГ-26, автомат Калашникова, бойова перероблена вогнепальна зброя у кількості понад 10 штук, близько 2000 бойових набоїв різного калібру, різні види гранат (19 штук), тротилові шашки загальною вагою 2 кг, близько 10 кг речовин, які є складовими для виготовлення вибухівки, а також електродетонатори, запали тощо.

Крім цього, під час обшуків були вилучені документальні матеріали, так звану «концепцію», відповідно до якої ці люди зорганізувалися у групу з метою захоплення влади, а теракт, який вони готували, – лише один із способів для досягнення мети.

На комп’ютері правоохоронці знайшли карти, на яких відзначені місця дислокації військових частин, підрозділи правоохоронних органів та інші об’єкти, на яких зберігається військова техніка, зброя, боєприпаси, а також підприємства, де використовується промислова вибухівка.

Серед знайдених речей була література про ведення партизанської війни, інструкції виготовлення  саморобних вибухових пристроїв та способи підриву залізничного полотна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: