Садовий розповів подробиці свого допиту у ГПУ (відео)

IMG_4415

ГПУ допитала Садового як свідка у справі про незаконне відчуження землі.

Міський голова Львова Андрій Садовий після завершення його допиту у якості свідка слідчими Генпрокуратури розповів подробиці. Про це повідомляє Zaxid.net. Садовий заявив, що проситиме ГПУ зробити публічним протокол його допиту.

За словами Садового, під час допиту ще не йшлося про ціну землі, яку, продали нідерландській компанії.

«До цього питання ми ще не підходили. Якщо воно буде звучати, то я поясню колегам з Генеральної прокуратури, що є різниця між експертною оцінкою землі та нормативно-грошовою оцінкою. Якщо мова йде про викуп, то експерт встановлює ціну. Тому всі наші дії чітко відповідають чинному законодавству. Тому я так вбачаю, що весь цей процес має ціль недопустити реалізації цього проекту, тому що він робиться у Львові», – заявив Андрій Садовий.

Також, за словами Садового, питання, які йому задають, не стосуються його повноважень як міського голови Львова, а сама ця справа є тиском на нього як на політика.

«Я про ситуацію з індустріальним парком доповідав керівництву держави – що під загрозою є дуже серйозна інвестиція. На превеликий жаль, всі стоять збоку. Генеральна прокуратура буде приймати рішення про те, можна робити інвестиції в Україну, чи не можна», – додав мер Львова.

Читайте також: Суперечка за межу: чому Рясне-Руська і Львів не можуть поділити землю

За словами начальниці управління інвестицій та проектів ЛМР Ольга Сивак, Львів захищатиме інвестиційних проект, який передбачає понад 3 тис нових робочих місць.

Як зазначила вона, компанія, яка має будувати цей парк – це одна з найбільших таких компаній в Європі, яка планувала створити у Львові 3 тис нових робочих місць. Місто не розуміє позиції державної влади і всіляко захищатиме права інвестора та мешканців міста на розвиток економіки та сучасного підприємництва.

Нагадаємо, ще у грудні 2015 року конкурсна комісія одноголосно визначила ТзОВ «СіТіПарк Львів», яка є філією голландської компанії «СТР», переможцем інвестиційного конкурсу з будівництва індустріального парку «Рясне-2».

Згідно з бізнес-планом інвестора, він планує вкласти у будівництво майже 50 млн євро і розмістити на 100 тис кв м близько 20-30 компаній, серед яких Bosch, Siemens, LEGO та інші. А також завдяки індустріальному парку, мають з’явитися понад три тисячі робочих місць.

Але вже невдовзі свої претензії на земельну ділянку у 23 га, де має постати індустріальний парк, пред’явила Рясне-Руська сільська рада. Тим часом Львів отримав від інвестора за неї 52 мільйони гривень.

Згодом виявилося, що це тільки вершина айсбергу, до земельної транзакції пильніше придивилася Генеральна прокуратура і виявила, що реальна ціна землі значно вища. Згідно з нормативно-грошовою оцінкою, – 140 мільйонів гривень. У Львівській міській раді були проведені обшуки і вилучено документи.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи Львівської міської ради зловживаючи службовим становищем всупереч інтересам служби уклали з ТОВ «СіТіпарк Львів» договір купівлі-продажу земельної ділянки загальною площею 23,4913 га, що знаходиться за адресою: м. Львів, вул. Тараса Шевченка (промислова зона «Рясне-2, ділянка 1-1, кадастровий номер 4610137500:12:003:0006) за ціною 52 522 246 грн., проте нормативна грошова оцінка земельної ділянки складала 140 029 290, 17 грн., що спричинило тяжкі наслідки», – йдеться у матеріалах справи.

Справу сьогодні розглядає Печерський районний суд Києва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: