У Львові встановлять інформаційні таблички біля природних джерел з непридатною для пиття водою

5555c9ce22998

Під час засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС наголосили на важливості встановлення інформаційних табличок «Вода для пиття непридатна» біля природних джерел на території Львова, щоб уникнути інфекційних захворювань населення міста.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

«Джерела на території міста не є об’єктами водопостачання. У нас є результати досліджень 2016-2017 рр., проведені Держпродспоживслужбою та Лабораторним центром, за результатами яких у лісопарку «Погулянка» (у джерелі №1 та джерелі № 2) цьогоріч не виявлено епідеміологічних відхилень, відповідно ситуація покращується. За дорученням директора департаменту на території парку, де є джерела, встановлюємо таблички «Вода для пиття непридатна». Ці таблички періодично знищують, ми їх поновлюємо і проводимо промоційну кампанію, що це не є вода для вживання. Для профілактики виникнення інфекцій цього року було проведено обробку 5-ти водойм, площею 1500 кв.м для уникнення поширення малярійного комара та різних інфекцій», - зазначив начальник управління екології та ландшафтного планування Андрій Галушка.

«На території Львова розміщено більше 10 природних джерел, колодязів, вода у яких використовується мешканцями міста. Львівським міським лабораторним центром проводяться лабораторні дослідження якості води у джерелах, розташованих на території міста Львова. За результатами лабораторних досліджень, які проводять у березні-квітні 2017 року, вода з шести джерел не відповідає вимогам: у парку «Залізна Вода» (вул. Тернопільська), у парку «Високий замок» (вул. Замкова), у Стрийському парку (вул. Стрийська), у Винниках (вул. Незалежності, 12) та у смт. Брюховичі (вул. Івасюка, 60). З відібраних проб води з джерел у парку «Погулянка» та в місті Винники (біля Винниківського озера, вул. Лермонтова, 9) інфекційних показників не виявлено. Факти невідповідності умовам санітарних норм води з джерел свідчать про відсутність належного їх утримування, щорічного очищення та дезінфекції. Використання води населенням з природних джерел може привести до виникнення інфекційних захворювань, зважаючи на те, що природні джерела не можуть використовуватись населенням для їх потреб. Крім цього, вони не є джерелами централізованого водопостачання, відповідно не мають обслуговуючого персоналу. Для таких джерел не встановлені зони санітарної обробки і забороняється господарська діяльність. У зв’язку з цим, якість води з таких природніх джерел має нестабільні показники, які залежать від багатьох факторів.

У нас є пропозиції: у місцях, де розміщені природні джерела, які розташовані на території міста Львова, повісити інформаційні таблички «Вода для пиття непридатна» та забезпечити проведення обстеження всіх вищеперерахованих джерел з метою їх очистки та проведення лабораторних досліджень. Надалі такі обстеження потрібно проводити щорічно й території поблизу природніх джерел слід підтримувати в чистоті», - в.о. начальника Управління Держпродспоживслужби в м. Львові Андрій Диба.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: