У Перемишлі 20 людей звинуватили у нападах під час українських заходів

cceee295-4cb5-40c1-9205-7b705bc34673

У Польщі 20 людям висунули звинувачення в перешкоджанні у червні 2016 року в Перемишлі проведенню церковній процесії греко-католиків та православних, які після панахиди за українськими воєнними героями йшли з собору вулицями міста на місцевий Український військовий цвинтар.

Про це повідомляє «Польське радіо».

Речниця Окружної прокуратури у Перемишлі Марта Пентковська відзначила, що обвинувачені у вульгарній формі ображали учасників ходи з приводу їхньої національної приналежності та силою притримували тих, хто йшов попереду процесії, унеможливлюючи їм подальший рух.

Крім того, п’ятеро чоловіків відповідатимуть за те, що діючи спільно і узгоджено під час червневих заходів, вони завдали ударів одному з учасників, перешкоджаючи йому брати участь у процесії.

Ще троє інших відповідатимуть також за нанесення ударів учаснику ходи, як зазначається, — теж з приводу його української національності.

Також прокуратура у Перемишлі звинуватила Адріана Н. у тому, що у грудні 2016 року під час Маршу перемишльських та львівських орлят, проходячи повз Український народний дім у Перемишлі, він вигукнув «смерть українцям».

Його звинуватили у незаконному використанні погроз з приводу української національності та підбурюванні до ненависті на національному ґрунті. Чоловікові загрожує від 3 місяців до 5 років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: