У Шевченківському гаю зазвучали експонати

eksponatygay1-d43bfa1bbf2c47343f6a9468db0f519d

У Музеї народної архітектури та побуту ім. Климентія Шептицького відкрилася виставка народних інструментів із приватної збірки українського музикознавця Любомира Кушлика.

У Музеї народної архітектури та побуту ім. Климентія Шептицького відкрилася виставка народних інструментів із приватної збірки українського музикознавця Любомира Кушлика.

Приватна колекція українських музичних інструментів відомого етномузиколога є найбільшою в Україні, нараховує понад 700 експонатів і є результатом його багаторічної збиральницької роботи. Теленки, денцівки, окарини, трембіти, басолі, бандури, скрипки, цимбали – такий доволі багатий перелік музичних інструментів стає ще цікавішим, коли його доповнюють такі, що у звичайних музеях експонуються лише відповідно до їх прямих функцій: батіг, підкова, шпори, веретена та ін.

Виставку із-поміж інших вирізняє й те, що колекціонер намагається зберегти експонат у його комплексному, цілісному вигляді: якщо демонструються дзвоники – то вони обов’язково будуть на вертепній зірці або на гуцульському топірці-бартці, якщо весільні «колокільці» - то на дерев’яному стрижні з хустиною тощо.

Ще однією особливістю експозиції є те, що вона насправді може звучати – Любомир Кушлик продемонструє гру на будь-якому інструменті із власної колекції, а також миттєво створить імпровізований оркестр із відвідувачів, у якому кожен зможе виявити свої музичні здібності.

Виставка триватиме до середини серпня 2017 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: