Екс-посадовець «Укрбургазу» через дружину може сісти на шість років до в’язниці

Прокуратурою скеровано до суду кримінальне провадження відносно колишнього посадовця філії бурове управління «Укрбургаз» Публічного акціонерного товариства «Укргазвидобування».

Про це повідомили у прес-службі відомства.

Посадовець, будучи службовою та матеріально відповідальною особою в період з жовтня 2005 року по червень 2016 року, призначив на посаду кухонного працівника свою дружину, яка покладені на неї обов’язки не виконувала та жодного разу на роботу не вийшла.

Також, зловживаючи своїм службовим становищем він підписував табелі обліку використання робочого часу, на підставі яких, за вказаний період часу дружині посадовця безпідставно виплачені грошові кошти філії у вигляді заробітної плати, додаткових компенсаційних та заохочувальних виплат на загальну суму більше 390 тис грн.

Обвинуваченому було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту та накладено арешт на майно для забезпечення позовної заяви про відшкодування майнової шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.

Зазначимо, що за вчинене винуватцю загрожує до 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю до 3 років та зі штрафом до 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: