Кількість переселенців, які реально проживають, у півтора раза менша, ніж зареєстрованих, – активіст

vnutrisnyo-peremisheni-osobi

Кількість переселенців, які реально проживають, у півтора раза менша, ніж зареєстрованих.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook пише активіст, голова ВО «Всеукраїнська асоціація переселенців» Руслан Калінін, повідомляє Четвертая власть.

«Ні для кого не секрет, що кількість зареєстрованих і тих, хто реально проживає, переселенців – велика різниця. За даними Міністерства соціальної політики на кінець червня офіційно зареєстровано 1 млн 585 тис переселенців. З них в Донецькій області - 517 тис., В Луганській області - 294 тис . Зрозуміло, найбільше скупчення переселенців в цих областях обумовлено близькістю до дому і зручності оформлення соціальних виплат. Що стосується кількості реально проживають на цих територіях, то це цифра в межах 20-30%. В інших прикордонних областях та цифра значно більше. В областях центральної та західної України - від 90 до 100%», – говорить він.

Калінін робить висновок, що кількість переселенців, які реально проживають, в межах мільйона осіб, з урахуванням тих переселенців, які не захотіли реєструватися.

«Необхідно враховувати реальні дані. Коли нам черговий чиновник заявляє, що в його області 200 тис. переселенців, а це значне навантаження на лікарні, садочки, школи і т.д., то потрібно зробити поправку на «ті, що реально проживають», а не на «зареєстрованих», – відзначає він.

Раніше повідомлялося, що комітет Кабінету Міністрів прийняв постанову про збільшення розміру адресної допомоги дітям-переселенцям з особливими потребами до розміру прожиткового мінімуму – тисяча триста сімдесят три грн.

Раніше близько 150-ти внутрішньо переміщених осіб зібралися під стінами Кабінету Міністрів з вимогою реалізувати їх право на пільги для придбання житла.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: