Трамп пропонує Росії співпрацю

_96813602_gettyimages-667247642

Адміністрація Трампа відновила пропозицію Росії співпрацювати в сирійському конфлікті, в тому числі з військових питань.

Про це заявив держсекретар США Рекс Тіллерстон, передає AP

США відкриті для спільного з Росією визначення заборонених для польотів зон в Сирії, а також спільного моніторингу перемир’я і механізму доставки гуманітарної допомоги,  заявив Тіллерсон напередодні зустрічі президентів США і РФ в кулуарах саміту G20.

Тіллерсон зазначив, що США і Росія мають розбіжності з низки питань, але Сирія є можливістю для двох країн досягнути стабільності. За його словами терористичне угруповання ІДІЛ зазнало «важких поразок» і «перебуває на межі знищення» завдяки наступу підтримуваних США сил на Ракку, але Росія має відігравати конструктивну роль.

«США і Росія, безумовно, мають невирішені розбіжності з низки питань щодо сирійського врегулювання, але у нас є потенціал для належної координації в Сирії з метою досягення стабільності і служіння нашим спільним інтересам безпеки», - сказав Тіллерсон.

Він наголосив, що Росія як союзник президента Асада та давній учасник сирійського конфлікту несе відповідальність за те, щоб потреби сирійського народу були задоволені, а також, що Росія зобов’язана запобігти подальшому застосуванню хімічної зброї режимом Асада.

Держсекретар зазначив, що США і Росія досягли успіху у запобіганні нещасним випадкам між американськими і російськими літаками в зоні конфлікту.

«Якщо наші дві країни працюючи разом, досягнуть стабільності на землі, це закладе основу для прогресу у врегулюванні політичного майбутнього Сирії», - сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: