НАБУ оприлюднило фільм про корупцію Розенблата

96

Було продемонструвано фільм про народного депутата з фракції БПП Борислава Розенблата. У фільмі Генпрокуратура та САП надала відео-докази зловживання службовим становищем та вимагання депутатом.

Фільм показували під час засідання регламентного комітету у п’ятницю, про це передає Mind.

У фільмі показується, як агент НАБУ «Катерина» декілька разів зустрічалася з депутатом Розенблатом починаючи з грудня 2016 року по червень 2017 року в різних ресторанах Києва. На цих зустрічах депутат ділився про можливість впливати на рішення Житомирської облради, суди, прокуратуру та посадових осіб в Держгеокадастрі.

«Мені треба хоча б 16,5 і 85 тисяч – це десь 20-ка доларів. Там не все просто», – говорив Розенблат на зустрічі 14 грудня 2016 року.

На зустрічі 4 квітня 2017 Розенблат зізнається у можливості підкупу судів та прокуратури у Житомирі.

«За допомогою твоїх грошей я вирішу питання з прокуратурою і судом. Сьогодні документи передали в суд. Є звернення громадської організації. Ще 6 грудня Житомирська облрада подасть в суд, ми їх прижмемо», – говорив нардеп.

Агент у різні періоди передавала йому 6 тисяч доларів, 10 тисяч доларів, 20 тисяч доларів. Ці гроші він не брав у власні руки, а просив виходити з його охоронцями, де вони перераховували кошти.

«Катя, мені негайно потрібні 30 тисяч доларів», – звертався нардеп до агента «Катерини» 24 квітня, на що вона сказала, що в неї є лише 6 тисяч доларів. Розенблат здивувася, сказавши, що цього мало.

Під час окремих зустрічей народний депутат пропонував агенту НАБУ закуповувати для її фірми нелегальний бурштин під виглядом польського бурштину. Крім того він пропонував їй зареєструвати офшорну фірму в Арабських Еміратах.

«Треба десь 200 тисяч доларів, грубо кажучи 250… Все залежить від того, скільки гектарів ми купимо. 20 тисяч – це облрада, купимо пару голосів. Десь 50 тисяч – це Геокадастр», – говорив Розенблат на зустрічі 8 червня.

Цікаво, що 19 червня в ресторані «Три виделки» детективи НАБУ вилучили 100 кілограмів бурштину.

Повідомляється, що у п'ятницю на регламентному комітеті Верховної Ради розглядається подання ГПУ на депутата від БПП Борислава Розенблата.

Антикорупційні органи заявили, що Розенблат і депутат з фракції «Народний фронт» Максим Поляков вимагали хабар від компанії-нерезидента за видобуток бурштину в Україні.

19 червня НАБУ і САП затримали трьох помічників народних депутатів, охоронця і двох представників громадської організації за підозрою в отриманні 300 тисяч доларів хабара для передачі Розенблату і Полякову.

До Генеральної прокуратури направлено подання на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів.

Стаття, за якою народного депутата від БПП Борислава Розенблата хочуть притягти до кримінальної відповідальності, передбачає до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна як для особи, що вчинила особливо тяжкий корупційний злочин.

Комітет Верховної Ради України з питань регламенту визнав законними і обґрунтованими всі три вистави генерального прокурора України Юрія Луценка щодо народного депутата з фракції «Блок Петра Порошенко» Борислава Розенблата: на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт.

«Комітет вважає, що це подання є законним, мотивованим, а також достатнім і обґрунтованим», – сказав глава комітету Павло Пинзеник щодо першого подання генпрокурора на засіданні регламентного комітету в п'ятницю.

Такі ж висновки він зачитав і щодо інших уявлень.

Регламентний комітет підтримав усі три подання генерального прокурора, подані на Розенблата.

Крім того, комітет прийняв рішення направити свої висновки і зазначені подання голові Верховної Ради України Андрію Парубію, і вони будуть розглянуті парламентом у встановленому законом порядку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: